Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečená slanina

Jídlo plné lahodné šťávy. Špenát můžete nahradit jakoukoli mraženou zeleninou, kterou máte rádi.
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
P

Ingredience

    • 2 hrsti špenátových lístků
    • 4 plátky slaniny
    • 4 velká vejce
    • 4 lžíce dvanáctiprocentní smetany
    • 50 g nastrouhaného sýra typu ementál
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. SPAŘTE ŠPENÁT
Dejte špenátové lístky do cedníku a v dřezu je přelijte vařící vodou, aby zavadly. Důkladně protřeste – špenát tak zbavíte přebytečné vody.

2. ROZPALTE TO!

Rozehřejte troubu na 220 °C. Mělkou zapékací misku vyložte plátky slaniny a posypte špenátovými lístky. Osolte a opepřete, na vrch vyklepněte vejce a zakápněte smetanou. Všechno rovnoměrně posypte sýrem a vložte do trouby. Zapékejte osm až deset minut, dokud sýr nezezlátne a vejce neztuhnou. Podávejte s chlebem či bagetou.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář