Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pastýřský koláč

Šťavnatá masová náplň pod bramborovo-pastinákovou pokličkou
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 75 minut
P
Britská

Ingredience

    • 250 g mletého hovězího masa
    • 2 cibule, pokrájené
    • 4 karotky, nahrubo nastrouhané
    • 2 lžíce worcesterské omáčky
    • 2 lžíce rajčatového pyré
    • 2 kostky hovězího bujonu
    • 1 lžička maizeny
    • 900 g brambor, oloupaných a nakrájených na kostky
    • 3 pastináky, oloupané a nasekané na kusy
    • 2–4 lžíce odtučněného mléka
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Nejprve osmažte maso
Nasucho rozpalte nepřilnavý kastrol a za častého míchání na něm opečte maso, až začne hnědnout. Přidejte karotku i cibuli a pokračujte ještě pět minut. Důkladně promíchejte.

2. Ochuťte to
Do masa vmíchejte worcester a rajčatové pyré, rozdrobte bujonové kostky a zalijte asi 400 ml vody. Uveďte do varu a dobře promíchejte. Kastrol zakryjte a na mírném plameni vše duste asi čtyřicet minut, až mrkev a cibule změknou a šťáva zhoustne. Občas promíchejte. Maizenu rozmíchejte ve dvou lžičkách studené vody a vmíchejte ji do směsi. Minutu povařte, aby směs zhoustla.

3. Připravte kaši

Zatímco se maso dusí, uvařte brambory a pastinák v osolené vodě doměkka; bude to trvat asi dvacet minut. Sceďte je a rozmačkejte se solí, pepřem a dostatečným množstvím mléka, aby vzniklo jemné pyré. Masovou směs vyklopte do zapékací formy, nahoru rozprostřete pyré a povrch nakypřete vidličkou. Buď směs zapečte pod grilem dozlatova, nebo pečte půl hodiny při 200 °C.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář