
Ostrá pizza s uzeninou a chilli
Nic rychlejšího než hotová pizza neexistuje – a my víme, jak z ní stvořit domácí
Vydání: 2004/9
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Ingredience
- 1 hotovou pizzu se sýrem a salámem nebo rajčaty, třeba Salámovou pizzu Delvita, 320 g za 55 Kč
- 70 g choriza, čabajky nebo paprikového salámu, nakrájeného na plátky
- 170 g sterilovaných paprik, nakrájených na proužky
- 1/4 lžičky chilli
- 50 g strouhaného sýra typu čedar
- několik černých oliv
Příprava jídla
1. Předehřejte troubu na teplotu doporučenou na obalu pizzy. Na původní náplň rozložte plátky choriza a proužky papriky. Posypte kořením, sýrem a poklaďte olivami.
2. Pečte podle pokynů na obalu (asi čtvrt hodiny), dokud se sýr nerozteče a není zlatavý.
Jiné variace:
1. Špenát, piniové oříšky a hrozinky Potřete hotovou pizzovou placku dvěma lžícemi pesta a rozložte na ni 100 g mražených špenátových listů (rozmrazte je a vymačkejte z nich vodu). Placku posypte ještě hrstí piniových oříšků a pečte podle pokynů na obalu. Pět minut před koncem pečení na pizzu ještě nasypte hrst hrozinek.
2. Červená cibule, feta a rajčata
Hotovou pizzovou placku posypte nakrájenou půlkou červené cibule, 100 g rozdrobené fety a 80 g rozpůlených třešňových rajčátek. Pokapejte citronovou šťávou, posypte lžičkou sušeného oregana a upečte podle pokynů na obalu. Před podáváním pizzu pokapejte extra panenským olivovým olejem.
3. Grilované kuře a sýr
Smíchejte 200 g grilovaného kuřecího masa, natrhaného na kousky (lze nahradit drůbeží šunkou) se třemi lžícemi vaší oblíbené grilovací omáčky, případně kečupu. Rozložte na pizzu, posypte ji pár lžičkami sladké konzervované kukuřice a 80 g strouhaného čedaru. Upečte podle pokynů na obalu.
4. Slanina, vajíčka a houby
Na lžíci olivového oleje smažte 2–3 minuty 140 g slaniny a 100 g půlených žampionů. Rozložte na hotovou pizzu spolu se dvěma nakrájenými rajčaty. Pečte podle instrukcí na obalu; asi v polovině pečení pizzu vyndejte a rozklepněte na ni dvě vejce. Pokapejte olivovým olejem a pečte ještě 6–9 minut.
2. Pečte podle pokynů na obalu (asi čtvrt hodiny), dokud se sýr nerozteče a není zlatavý.
Jiné variace:
1. Špenát, piniové oříšky a hrozinky Potřete hotovou pizzovou placku dvěma lžícemi pesta a rozložte na ni 100 g mražených špenátových listů (rozmrazte je a vymačkejte z nich vodu). Placku posypte ještě hrstí piniových oříšků a pečte podle pokynů na obalu. Pět minut před koncem pečení na pizzu ještě nasypte hrst hrozinek.
2. Červená cibule, feta a rajčata
Hotovou pizzovou placku posypte nakrájenou půlkou červené cibule, 100 g rozdrobené fety a 80 g rozpůlených třešňových rajčátek. Pokapejte citronovou šťávou, posypte lžičkou sušeného oregana a upečte podle pokynů na obalu. Před podáváním pizzu pokapejte extra panenským olivovým olejem.
3. Grilované kuře a sýr
Smíchejte 200 g grilovaného kuřecího masa, natrhaného na kousky (lze nahradit drůbeží šunkou) se třemi lžícemi vaší oblíbené grilovací omáčky, případně kečupu. Rozložte na pizzu, posypte ji pár lžičkami sladké konzervované kukuřice a 80 g strouhaného čedaru. Upečte podle pokynů na obalu.
4. Slanina, vajíčka a houby
Na lžíci olivového oleje smažte 2–3 minuty 140 g slaniny a 100 g půlených žampionů. Rozložte na hotovou pizzu spolu se dvěma nakrájenými rajčaty. Pečte podle instrukcí na obalu; asi v polovině pečení pizzu vyndejte a rozklepněte na ni dvě vejce. Pokapejte olivovým olejem a pečte ještě 6–9 minut.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
30. Srpen 2007 16:49