Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ostrá pizza s uzeninou a chilli

Nic rychlejšího než hotová pizza neexistuje – a my víme, jak z ní stvořit domácí
Vydání: 2004/9
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Italská

Ingredience

    • 1 hotovou pizzu se sýrem a salámem nebo rajčaty, třeba Salámovou pizzu Delvita, 320 g za 55 Kč
    • 70 g choriza, čabajky nebo paprikového salámu, nakrájeného na plátky
    • 170 g sterilovaných paprik, nakrájených na proužky
    • 1/4 lžičky chilli
    • 50 g strouhaného sýra typu čedar
    • několik černých oliv

Příprava jídla

1. Předehřejte troubu na teplotu doporučenou na obalu pizzy. Na původní náplň rozložte plátky choriza a proužky papriky. Posypte kořením, sýrem a poklaďte olivami.

2.
Pečte podle pokynů na obalu (asi čtvrt hodiny), dokud se sýr nerozteče a není zlatavý.

Jiné variace:
1. Špenát, piniové oříšky a hrozinky  Potřete hotovou pizzovou placku dvěma lžícemi pesta a rozložte na ni 100 g mražených špenátových listů (rozmrazte je a vymačkejte z nich vodu). Placku posypte ještě hrstí piniových oříšků a pečte podle pokynů na obalu. Pět minut před koncem pečení na pizzu ještě nasypte hrst hrozinek.

2. Červená cibule, feta a rajčata
Hotovou pizzovou placku posypte nakrájenou půlkou červené cibule, 100 g rozdrobené fety a 80 g rozpůlených třešňových rajčátek. Pokapejte citronovou šťávou, posypte lžičkou sušeného oregana a upečte podle pokynů na obalu. Před podáváním pizzu pokapejte extra panenským olivovým olejem.

3.  Grilované kuře a sýr
Smíchejte 200 g grilovaného kuřecího masa, natrhaného na kousky (lze nahradit drůbeží šunkou) se třemi lžícemi vaší oblíbené grilovací omáčky, případně kečupu. Rozložte na pizzu, posypte ji pár lžičkami sladké konzervované kukuřice a 80 g strouhaného čedaru. Upečte podle pokynů na obalu.

4. Slanina, vajíčka a houby 
Na lžíci olivového oleje smažte 2–3 minuty 140 g slaniny a 100 g půlených žampionů. Rozložte na hotovou pizzu spolu se dvěma nakrájenými rajčaty. Pečte podle instrukcí na obalu; asi v polovině pečení pizzu vyndejte a rozklepněte na ni dvě vejce. Pokapejte olivovým olejem a pečte ještě 6–9 minut.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.9/04, str.20

Přidat komentář