Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ryba s chipsy

Minimum tuku a maximální chuť – odlehčená verze britské klasiky
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 60 minut
P
Britská

Ingredience

    • 3 středně velké brambory + 2 středně velké sladké brambory, pečlivě očištěné, ale neoloupané
    • 2 lžíce olivového nebo chilli oleje
    • 1 velký pomeranč
    • ¼ okurky, jemně nasekané
    • 1 malá červená cibule, jemně nasekaná
    • 1 lžíce bílého vinného octa
    • 3 lžíce nízkotučného bílého jogurtu
    • 4 asi 170g filátka z bělomasé ryby
    • ½ lžičky římského kmínu
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Pečte
Troubu předehřejte na 200 °C. Všechny brambory podélně rozkrájejte na 6–8 skrojků. Vsypte do pekáčku a zakapejte olejem. Osolte, opepřete, důkladně promíchejte a pečte 40–45 minut doměkka; v polovině obraťte.

2. Míchejte
Pomeranč oloupejte nad miskou, abyste zachytili šťávu. Pak vyřízněte filátka (jen dužina beze slupky) a jemně je nasekejte. Smíchejte s okurkou, cibulí, octem a jogurtem, osolte a opepřete a nechte zakryté stranou.

3. Ještě pečte

Plech potřete olejem a naklaďte na něj ryby. Osolte, opepřete, zakápněte pomerančovou šťávou a pokmínujte. Vložte do trouby nad brambory a pečte 12–15 minut doměkka. Podávejte s jogurtovou zálivkou.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář