Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zabíjačková polévka

Polévka, která vytvoří kouzlo venkovské zabíjačky i tam, kde je k nejbližšímu chlívku hodně daleko!
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu
Vaření: 165 minut
P
Polévka Česká

Ingredience

    • 400 g vepřového ramínka  (nebo 1 vepřové koleno)
    • 1 velká cibule
    • 100 g kořenové zeleniny
    • několik kuliček pepře
    • 150 g krup
    • 30 g sádla
    • 2 jelítka (nebo 1 konzerva vepřové krevní tučnice)
    • 3 stroužky česneku
    • majoránka a mletý zázvor
    • sůl a mletý pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Uvařte maso
Do hrnce s osolenou vodou dejte vařit maso a očištěnou zeleninu; vše vcelku. Vhoďte kuličky pepře a povařte asi dvě hodiny. Vyjměte maso a vývar slijte do jiného hrnce.

2. A teď kroupy
Mezitím dejte do kastrůlku propláchnuté kroupy a sádlo. Posolte
a zalijte vodou tak, aby sahala asi tři prsty nad kroupy. Přiveďte k varu, poté stáhněte oheň a zakryté vařte doměkka, asi 40 minut.

3. Dokončete dílo
Do scezeného vývaru vložte kroupy, přidejte jelítka vymáčknutá ze střívek a povařte asi pět  minut, až se jelítka pěkně provaří, spojí se s vývarem a dají mu hezkou, tmavou barvu. Nakonec přidejte prolisovaný česnek, sůl a koření.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář