0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zabíjačková polévka

Zabíjačková polévka

3.9 / 5. Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1817 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 80 g
Tuky 118 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévka, která vytvoří kouzlo venkovské zabíjačky i tam, kde je k nejbližšímu chlívku hodně daleko!

Suroviny

vepřové maso 400 g
ramínko nebo koleno
cibule 1 ks
zelenina 100 g
kořenová
pepř 3 kuličky
kroupy 150 g
sádlo 30 g
jelito 2 ks
česnek 3 stroužky
majoránka (drhnutá)
zázvor (mletý)
sůl
pepř mletý

1Do hrnce s osolenou vodou dejte vařit maso a očištěnou zeleninu; vše vcelku. Vhoďte kuličky pepře a povařte asi dvě hodiny. Vyjměte maso a vývar slijte do jiného hrnce.

2Mezitím dejte do kastrůlku propláchnuté kroupy a sádlo. Posolte
a zalijte vodou tak, aby sahala asi tři prsty nad kroupy. Přiveďte k varu, poté stáhněte oheň a zakryté vařte doměkka, asi 40 minut.

3Do scezeného vývaru vložte kroupy, přidejte jelítka vymáčknutá ze střívek a povařte asi pět  minut, až se jelítka pěkně provaří, spojí se s vývarem a dají mu hezkou, tmavou barvu. Nakonec přidejte prolisovaný česnek, sůl a koření.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit