Polévka, která vytvoří kouzlo venkovské zabíjačky i tam, kde je k nejbližšímu chlívku hodně daleko!
Postup
1
Do hrnce s osolenou vodou dejte vařit maso a očištěnou zeleninu; vše vcelku. Vhoďte kuličky pepře a povařte asi dvě hodiny. Vyjměte maso a vývar slijte do jiného hrnce.
2
Mezitím dejte do kastrůlku propláchnuté kroupy a sádlo. Posolte
a zalijte vodou tak, aby sahala asi tři prsty nad kroupy. Přiveďte k varu, poté stáhněte oheň a zakryté vařte doměkka, asi 40 minut.
3
Do scezeného vývaru vložte kroupy, přidejte jelítka vymáčknutá ze střívek a povařte asi pět minut, až se jelítka pěkně provaří, spojí se s vývarem a dají mu hezkou, tmavou barvu. Nakonec přidejte prolisovaný česnek, sůl a koření.