Zabíjačková polévka

Zabíjačková polévka

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1817 kcal
Bílkoviny 116 g
Cukr 80 g
Tuky 118 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Polévka, která vytvoří kouzlo venkovské zabíjačky i tam, kde je k nejbližšímu chlívku hodně daleko!

Suroviny

vepřové maso 400 g
ramínko nebo koleno
cibule 1 ks
zelenina 100 g
kořenová
pepř 3 kuličky
kroupy 150 g
sádlo 30 g
jelito 2 ks
česnek 3 stroužky
majoránka (drhnutá)
zázvor (mletý)
sůl
pepř mletý

1Do hrnce s osolenou vodou dejte vařit maso a očištěnou zeleninu; vše vcelku. Vhoďte kuličky pepře a povařte asi dvě hodiny. Vyjměte maso a vývar slijte do jiného hrnce.

2Mezitím dejte do kastrůlku propláchnuté kroupy a sádlo. Posolte
a zalijte vodou tak, aby sahala asi tři prsty nad kroupy. Přiveďte k varu, poté stáhněte oheň a zakryté vařte doměkka, asi 40 minut.

3Do scezeného vývaru vložte kroupy, přidejte jelítka vymáčknutá ze střívek a povařte asi pět  minut, až se jelítka pěkně provaří, spojí se s vývarem a dají mu hezkou, tmavou barvu. Nakonec přidejte prolisovaný česnek, sůl a koření.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit