0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zabíjačková polévka

Zabíjačková polévka

3.9 / 5. Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1817 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 80 g
Tuky 118 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévka, která vytvoří kouzlo venkovské zabíjačky i tam, kde je k nejbližšímu chlívku hodně daleko!

Suroviny

vepřové maso 400 g
ramínko nebo koleno
cibule 1 ks
zelenina 100 g
kořenová
pepř 3 kuličky
kroupy 150 g
sádlo 30 g
jelito 2 ks
česnek 3 stroužky
majoránka (drhnutá)
zázvor (mletý)
sůl
pepř mletý

1Do hrnce s osolenou vodou dejte vařit maso a očištěnou zeleninu; vše vcelku. Vhoďte kuličky pepře a povařte asi dvě hodiny. Vyjměte maso a vývar slijte do jiného hrnce.

2Mezitím dejte do kastrůlku propláchnuté kroupy a sádlo. Posolte
a zalijte vodou tak, aby sahala asi tři prsty nad kroupy. Přiveďte k varu, poté stáhněte oheň a zakryté vařte doměkka, asi 40 minut.

3Do scezeného vývaru vložte kroupy, přidejte jelítka vymáčknutá ze střívek a povařte asi pět  minut, až se jelítka pěkně provaří, spojí se s vývarem a dají mu hezkou, tmavou barvu. Nakonec přidejte prolisovaný česnek, sůl a koření.

Apetit magazín

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele
  • Jak na to

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele

Po vánočním hodování míváme chuť na lehčí ale výživná jídla, v nichž nechybí dávka bílkovin. Ať už si dáte Asií inspirovanou polévku, dýňovou frittatu nebo krůtí karbanátky, po všem se budete cítit sytě, přitom lehce a fit! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč