Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mramorové brownies

Málokdo odolá báječným brownies s bohatou čokoládovou chutí, krustičkou na povrchu a vláčným vnitřkem. Při přípravě bez váhání sáhněte po tmavé čokoládě nejméně se 70 % kakaové hmoty. Kvalitní bílá čokoláda báječně vyrovná její hořkost.
Vydání: 2007/9
Autor:
Hodnocení:
17 (hlasů)
Počet porcí: 16 kousků
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 35 minut
P
Koláč Americká

Ingredience

    • trocha másla a mouky na vymazání a vysypání formy
    • 200 g tmavé čokolády (70 % kakaa)
    • 200 g co nejkvalitnější bílé čokolády
    • 250 g másla, nakrájeného na kostky
    • 300 g přírodního krupicového cukru
    • 4 vejce
    • 140 g hladké mouky

Příprava jídla

1. Čtvercovou formu o straně 23 cm nebo obdélníkovou o stejné ploše vymažte máslem a vysypte moukou, případně nádobu místo toho vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C.

2. Do jedné mísy nalámejte tmavou čokoládu a do druhé světlou. Ke každé přidejte polovinu másla. Mísy postupně vložte do mikrovlnky a zahřívejte minutu a půl na vysoký výkon; v polovině této doby obsah promíchejte. Čokoládu můžete také rozpustit nad hrncem vroucí vody (neměla by dosahovat ke dnu mísy). Míchejte, aby
se čokoláda dokonale spojila s máslem.

3.
Přidejte do každé mísy 150 g cukru a dvě prošlehaná vejce a vše vyšlehejte dohladka. Do tmavé směsi vmíchejte 50 g mouky a do světlé 90 g.

4. Obě těsta po lžících nanášejte do připravené formy. Nepravidelně přitom střídejte pár lžic světlých a pár tmavých, aby vznikla ,záplatovaná‘ struktura. Až zakryjete dno, na tmavé kopečky navršte další vrstvu světlé hmoty a naopak. Zaplněnou formou párkrát protáhněte špejli sem tam, aby byl mramorový efekt dokonalý.

5. Pečte pětatřicet minut, nebo vyčkejte, až prostředek placky sedne a hmota s bílou čokoládou získá lehce zlatavou kůrku. Upečený dezert vyjměte z trouby, nechte úplně vychladnout a pak teprve nakrájejte na šestnáct čtverečků. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží tři dny, v mrazáku i měsíc.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
skvělé, chutnají dětem a skončila v nich rozpuštěná hořká vánoční kolekce
Obrazek uzivatele
výborný recept, doporučujem naozaj použiť kvalitnú čokoládu, hlavne tú tmavú, výsledná chuť aj vzhľad stojí potom za to

Přidat komentář