Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pasta al cartoccio

Vysoce efektní! Doslova „těstoviny v sáčku“ jsou efektní jídlo na malou party – vůně a chuti se totiž v papíru střádají až do chvíle, kdy jej otevřete. Dobře se také hodí k podávání na čerstvém vzduchu, protože obsah balíčku si dlouho udrží teplo.

Vydání: 2007/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření: 30 minut
PT20M
Pečení 0:20
Italská

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 velký stroužek česneku, oloupaný, ale ponechaný v celku
    • 450 g zralých rajčat, pokrájených
    • 1 červená chilli paprička
    • sůl a pepř na dochucení
    • 300 g špaget
    • 100 g velkých šťavnatých černých oliv, chcete-li, vypeckovaných
    • hrst čerstvé hladkolisté petrželky, nasekané čerstvě nastrouhaný parmazán k podávání

Příprava jídla

1. Z pečicího papíru nastříhejte čtverce o rozměrech cca 38 × 38 cm. Na středním plameni v kastrolu zahřejte olej, vhoďte česnek a dvě minuty opékejte. Pak jej vyjměte, vsypte rajčata a nasekanou chilli
papričku. Osolte, opepřete a dvacet minut za občasného promíchání poduste.

2. Mezitím předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Špagety povařte ve vroucí osolené vodě polovinu doby uvedené na obalu. Důkladně sceďte. Do rajčatové omáčky přidejte olivy a polovinu petrželky, pak špagety. Dobře promíchejte, osolte a opepřete podle chuti.

3. Směs rozdělte na papírové čtverce, všechny okraje pořádně přitiskněte a zatočte. Postavte do pekáčku, pečte asi 7 minut,
až budou těstoviny tak akorát na skus.

4. Vyjměte z trouby a balíček vždy postavte do hlubšího talíře, aby si jej každý otevřel sám. Podávejte se zbylou petrželkou
a parmazánem k posypání.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář