Vysoce efektní! Doslova „těstoviny v sáčku“ jsou efektní jídlo na malou party – vůně a chutě se totiž v papíru střádají až do chvíle, kdy jej otevřete. Dobře se také hodí k podávání na čerstvém vzduchu, protože obsah balíčku si dlouho udrží teplo.
Suroviny
Postup
Z pečicího papíru nastříhejte čtverce o rozměrech cca 38 × 38 cm. Na středním plameni v kastrolu zahřejte olej, vhoďte česnek a dvě minuty opékejte. Pak jej vyjměte, vsypte rajčata a nasekanou chilli
papričku. Osolte, opepřete a dvacet minut za občasného promíchání poduste.
Mezitím předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Špagety povařte ve vroucí osolené vodě polovinu doby uvedené na obalu. Důkladně sceďte. Do rajčatové omáčky přidejte olivy a polovinu petrželky, pak špagety. Dobře promíchejte, osolte a opepřete podle chuti.
Směs rozdělte na papírové čtverce, všechny okraje pořádně přitiskněte a zatočte. Postavte do pekáčku, pečte asi 7 minut,
až budou těstoviny tak akorát na skus.
Vyjměte z trouby a balíček vždy postavte do hlubšího talíře, aby si jej každý otevřel sám. Podávejte se zbylou petrželkou
a parmazánem k posypání.