Pasta al cartoccio

Pasta al cartoccio

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1239 kcal
Bílkoviny 35 g
Cukr 123 g
Tuky 55 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Vysoce efektní! Doslova „těstoviny v sáčku“ jsou efektní jídlo na malou party – vůně a chutě se totiž v papíru střádají až do chvíle, kdy jej otevřete. Dobře se také hodí k podávání na čerstvém vzduchu, protože obsah balíčku si dlouho udrží teplo.

Suroviny

olivový olej 2 PL
česnek 1 stroužek
vcelku
rajčata 450 g
zralá, pokrájená
chilli paprička 1 ks
červená
sůl
pepř
špagety 300 g
olivy černé 100 g
velké, šťavnaté, chcete-li, vypeckované
petrželka hrst
nasekaná
parmazán
nastrouhaný

1 Z pečicího papíru nastříhejte čtverce o rozměrech cca 38 × 38 cm. Na středním plameni v kastrolu zahřejte olej, vhoďte česnek a dvě minuty opékejte. Pak jej vyjměte, vsypte rajčata a nasekanou chilli
papričku. Osolte, opepřete a dvacet minut za občasného promíchání poduste.

2 Mezitím předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Špagety povařte ve vroucí osolené vodě polovinu doby uvedené na obalu. Důkladně sceďte. Do rajčatové omáčky přidejte olivy a polovinu petrželky, pak špagety. Dobře promíchejte, osolte a opepřete podle chuti.

3Směs rozdělte na papírové čtverce, všechny okraje pořádně přitiskněte a zatočte. Postavte do pekáčku, pečte asi 7 minut,
až budou těstoviny tak akorát na skus.

4 Vyjměte z trouby a balíček vždy postavte do hlubšího talíře, aby si jej každý otevřel sám. Podávejte se zbylou petrželkou
a parmazánem k posypání.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit