Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pasta al cartoccio

Pasta al cartoccio

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1239 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 123 g
Tuky 55 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vysoce efektní! Doslova „těstoviny v sáčku“ jsou efektní jídlo na malou party – vůně a chutě se totiž v papíru střádají až do chvíle, kdy jej otevřete. Dobře se také hodí k podávání na čerstvém vzduchu, protože obsah balíčku si dlouho udrží teplo.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 2 PL
česnek 1 stroužek
vcelku
rajče 450 g
zralá, pokrájená
červená
sůl
pepř
velké, šťavnaté, chcete-li, vypeckované
petrželka hrst
nasekaná
nastrouhaný

Postup

1

Z pečicího papíru nastříhejte čtverce o rozměrech cca 38 × 38 cm. Na středním plameni v kastrolu zahřejte olej, vhoďte česnek a dvě minuty opékejte. Pak jej vyjměte, vsypte rajčata a nasekanou chilli
papričku. Osolte, opepřete a dvacet minut za občasného promíchání poduste.

2

Mezitím předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Špagety povařte ve vroucí osolené vodě polovinu doby uvedené na obalu. Důkladně sceďte. Do rajčatové omáčky přidejte olivy a polovinu petrželky, pak špagety. Dobře promíchejte, osolte a opepřete podle chuti.

3

Směs rozdělte na papírové čtverce, všechny okraje pořádně přitiskněte a zatočte. Postavte do pekáčku, pečte asi 7 minut,
až budou těstoviny tak akorát na skus.

4

Vyjměte z trouby a balíček vždy postavte do hlubšího talíře, aby si jej každý otevřel sám. Podávejte se zbylou petrželkou
a parmazánem k posypání.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Apetit magazín

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor
  • Zdraví a výživa

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor

Je to ryba, která má jemnou (v podstatě univerzální) chuť, je téměř bez kostí a k tomu všemu je opravdu zdravá. Jedná se samozřejmě o lososa, a my se ptáme: jíte jej alespoň dvakrát týdně? Odborníci to doporučují, protože je bohatým zdrojem...
Pesto z kadeřávku: Zelená bomba plná chuti a vitamínů
  • Zajímavosti

Pesto z kadeřávku: Zelená bomba plná chuti a vitamínů

Kadeřávek je zpět a přináší do kuchyně svěží vítr! Tato superpotravina, plná vitamínů a minerálů, si získává své místo na stolech po celém světě. Připravte z něj pesto, které je nejen zdravé a snadné, ale také neuvěřitelně všestranné –...