Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dušené červené zelí s řepou

Šťavnatá příloha k masu nebo karbanátkům všeho druhu
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Více než hodinu
Dušení: 90 minut
P
Salát Britská

Ingredience

    • 1 velká hlávka červeného zelí
    • 50 g másla
    • 2 badyány
    • 2 svitky skořice
    • 1 velká cibule (nejlépe červená)
    • 5 čerstvých červených řep, oloupaných, na silná kolečka
    • 3 lžíce cukru
    • 100 ml červeného vinného octa
    • kůra a šťáva z 1 pomeranče
    • 2 jablka, oloupaná, na plátky
    • 6 (klidně i víc) lžic čerstvě nastrouhaného křenu
    • hrst nasekaných lístků petrželky
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Začněte zelím
Odstraňte vnější listy a rozkrojte hlávku na čtvrtky. Ty nakrájejte hodně najemno. Máslo rozehřejte v kastrolu, aby začalo pěnit. Přidejte badyán i skořici a nechte ještě chvilku pěnit. Vsypte pokrájenou cibuli, řepu a zelí, posypte cukrem a přelijte octem i pomerančovou šťávou. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Poté zakryjte a na mírném plameni vše duste asi tři čtvrtě hodiny. Občas promíchejte.

2. Nechte chuti pracovat
Do zelí přimíchejte jablka a duste ještě další tři čtvrtě hodiny, až bude vše pěkně měkké. Nakonec do zelí vmíchejte polovinu křenu a přesuňte na servírovací mísu. Zbylý křen promíchejte s petrželkou a pomerančovou kůrou a touto směsí zelí před podáváním posypte.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář