Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuba z čerstvých hub se škvarky

Máte-li možnost, opatřete si domácí sádlo – uvidíte, jak moc ovlivní chuť kuby!

Vydání: 2007/12
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny
PT25M
Česká

Ingredience

    • 300 g větších krupek
    • 40 g vepřového nebo husího sádla + trocha na vymaštění pekáče a na pokropení před pečením
    • hrst jemných škvarků
    • 2–3 větší cibule
    • sůl a bílý mletý pepř
    • 1 kostka houbového bujonu
    • 250 g čerstvých či mražených hub (hřiby, hlívy)
    • 1 lžička drceného kmínu
    • 5 stroužků česneku, utřených
    • 1–2 lžičky nasekané majoránky
    • kolečka červené cibulky a čerstvá petrželka na ozdobení

Příprava jídla

1. Krupky operte ve studené vodě. V kastrolu na zhruba polovině rozehřátého sádla a škvarcích osmahněte nakrájenou cibuli. Pak přidávejte krupky; opražte je, osolte, zalijte vodou (můžete do ní rozdrobit houbovy bujon), přiklopte a uvařte doměkka.

2. Houby nakrájejte na plátky, přisypte kmín a na zbylém sádle poduste asi čtvrt hodiny. Opatrně vmíchejte do uvařených krupek, okořeňte česnekem, majoránkou, případně i pepřem a promíchejte.

3. Dejte kubu do vymaštěného pekáče, pokropte rozpuštěným sádlem a při 180 ºC zapékejte asi 25 minut.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pohankový kuba se slaninou

Vrstvený kuba

Rýžový kuba s ořechovým olejem

Houby v kuchyni

Komentáře

Obrazek uzivatele
Použila jsem pohankové kroupy, které jsem měla k dispozici. Výborné!

Přidat komentář