Rýžový kuba

Rýžový kuba

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5422 kcal
Bílkoviny 164 g
Cukr 942 g
Tuky 225 g
Vláknina 408 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Vánoční kuba z krup je sice tradiční, ale ne každý má kroupy v oblibě. My jsme se při vymýšlení receptu inspirovali italským houbovým rizotem a výsledek je víc než skvělý.

Suroviny

houby 1 hrnek
sušené
rostlinný olej 2 PL
a trocha do formy
kmín 1 ČL
mletý
šalvěj 10 ks
nasekané
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužek
na tenké plátky
rýže 1.5 hrnek
propláchnutá, slitá a okapaná
sůl
mořská
pepř
čerstvě drcený
vývar zeleninový 1.5 hrnek
majoránka (drhnutá) 1 ČL
rozemnutá
smetana 150 ml
ke šlehání (33%)
sýr 5 PL
nastrouhaný, typu parmazán
strouhanka 2 PL
japonská panko

1 Houby zalijte teplou vodou, aby byly těsně ponořené, a nechte je namočené asi 30 minut nebo déle.

2 V rendlíku na oleji opečte kmín a větší část šalvěje do rozvonění, přidejte cibuli, opečte ji doměkka, pak přidejte česnek, krátce ještě promíchejte a přisypte rýži. Osolte, opepřete, chvíli opékejte a pak zalijte hrnkem hub i s nálevem a přilijte ještě 1,5 hrnku vývaru. Promíchejte, zakryjte a nechte zakryté dusit, dokud se nevstřebá všechna tekutina. Rýže by měla být na skus, pokud není, nechte ji ještě dojít pod pokličkou.

3 Hotovou směs nechte mírně zchladnout, promíchejte ji s majoránkou, smetanou a 2–3 lžícemi parmazánu a naplňte ji do zapékacích misek vytřených olejem. Navrch posypte směsí zbývajícího parmazánu, strouhanky a zbylé šalvěje a dejte zapéct při 180°C na 20 minut do trouby, aby povrch krásně zezlátl.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...
  • Novinky a zajímavosti

Kde se může skrývat lepek?

Lepku se lze vyhnout vyřazením mouky z jídelníčku. Jenže, co když mouku v kupovaných potravinách neočekáváte? Víte, kde na mouku můžete narazit, aniž byste pátrali ve složení na obalu?  ...
  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...

Obchod Apetit