0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rýžový kuba

Rýžový kuba
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rýžový kuba

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3047 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 394 g
Tuky 115 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vánoční kuba z krup je sice tradiční, ale ne každý má kroupy v oblibě. My jsme se při vymýšlení receptu inspirovali italským houbovým rizotem a výsledek je víc než skvělý.

Suroviny

sušené houby 1 hrnek
rostlinný olej 2 PL
+ trocha na formičky
kmín 1 ČL
mletý
šalvěj 10 lístků
nasekaných
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 3 stroužky
na tenké plátky
rýže 1.5 hrnku
propláchnutá, slitá a okapaná
sůl mořská
pepř
čerstvě drcený
vývar zeleninový 1.5 hrnku
majoránka (drhnutá) 1 ČL
rozemnutá
smetana ke šlehání 150 ml
33%
parmazán 5 PL
nastrouhaný
strouhanka panko 2 PL

1 Houby zalijte teplou vodou, aby byly těsně ponořené, a nechte je namočené asi 30 minut nebo déle.

2 V rendlíku na oleji opečte kmín a větší část šalvěje do rozvonění, přidejte cibuli, opečte ji doměkka, pak přidejte česnek, krátce ještě promíchejte a přisypte rýži. Osolte, opepřete, chvíli opékejte a pak zalijte hrnkem hub i s nálevem a přilijte ještě 1,5 hrnku vývaru. Promíchejte, zakryjte a nechte zakryté dusit, dokud se nevstřebá všechna tekutina. Rýže by měla být na skus, pokud není, nechte ji ještě dojít pod pokličkou.

3 Hotovou směs nechte mírně zchladnout, promíchejte ji s majoránkou, smetanou a 2–3 lžícemi parmazánu a naplňte ji do zapékacích misek vytřených olejem. Navrch posypte směsí zbývajícího parmazánu, strouhanky a zbylé šalvěje a dejte zapéct při 180°C na 20 minut do trouby, aby povrch krásně zezlátl.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit