Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Trifle s malinovým sorbetem

Mísa plná báječného krému, malin a zmrzliny! Tak vypadá luxusní verze skotského dezertu cranachan.
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 10
Doba přípravy: Více než hodinu
Mražení: přes noc
P
Zmrzlina Britská

Ingredience

    • 200 g tekutého medu nebo zlatého sirupu
    • 175 ml skotské whisky
    • 200 g čerstvých nebo mražených (roztálých) malin + 100 g na ozdobu (nemusí být)
    • 50 g müsli s ovesnými vločkami
    • 100 g přírodního krupicového cukru
    • 500 ml malinového sorbetu
    • 850 ml smetany ke šlehání, nejlépe 40%
    • 8 žloutků z důvěryhodného zdroje
    • olej na vymazání plechu
    • k podávání – máslové sušenky nebo skotský shortbread

Příprava jídla

Co můžete udělat den (nebo dva) dopředu
1. 4 lžíce medu dejte do malého rendlíku se 6 lžícemi whisky a jemně prohřejte. Maliny naklaďte lžící na dno mísy vhodné do mrazáku a rovnoměrně je zalijte medem s whisky. Lehce promíchejte a dejte vychladit.
2.
Müsli vložte spolu s cukrem do rendlíku se silným dnem. Zvolna zahřívejte, aby cukr vytvořil tekutý karamel. Přeneste na plech lehce vymazaný olejem a nechte vychladnout. Až směs vychladne, nalámejte ji na kousky. Polovinu kousků nasekejte v mixéru, vložte do sáčku a podrťte paličkou. Zbývající kousky uschovejte ve vzduchotěsné nádobě.
3. Až budou maliny vychlazené, naneste na ně malinový sorbet.
4. Pomalu šlehejte 600 ml smetany a rovnoměrně při tom přilévejte zbývající whisky. Dejte pozor, abyste směs nepřešlehali, měla by sotva držet tvar.
5. Zbývající med zahřejte v malém rendlíku. Žloutky vlijte do mísy a 4–5 minut šlehejte a současně pomalu přilévejte horký med. Směs by měla zesvětlat a lehce zhoustnout. Vmíchejte našlehanou smetanu a rozdrcené karamelové müsli. Naneste na malinový sorbet a dejte přes noc mrazit.
Co můžete udělat až v den D
6. Zbývající smetanu ušlehejte a naneste ji na povrch dezertu v míse a ozdobte zbývajícím karamelovým müsli a malinami. Před podáváním nechte 10 minut stát při pokojové teplotě. Chcete-li, podávejte s máslovými sušenkami.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář