Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Brambory zapečené se slaninou

Tahle americká specialita se hodí jako příloha i jako samotné jídlo. Mléko spolu s moukou vytvoří jemnou omáčku, která báječně ,spojí‘ brambory...

Vydání: 2004/11
Autor:
Hodnocení:
17 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H
Pečení 1:00
Americká

Ingredience

    • 1 kg brambor
    • 200 g másla
    • 500 ml mléka
    • 6 lžic hladké mouky
    • 1/2 lžíce sladké papriky
    • 8 plátků slaniny, nakrájených  na kostičky
    • sůl na dochucení

Příprava jídla

1. Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Středně velký zapékací pekáč vymažte máslem. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.

2. Třetinu brambor narovnejte na dno peká- če (měly by se částečně překrývat), poprašte je dvěma lžícemi hladké mouky, poklaďte kousky másla a polovinou slaniny; podle chuti osolte. Stejně připravte další dvě vrstvy. Poslední už jen poprašte zbytkem mouky a osolte.

3. Mléko zahřejte tak, aby se skoro vařilo, vsypte do něj papriku a zamíchejte. Nalijte směs na brambory; mouka na horní vrstvě by se měla rozpustit. Pečte hodinu, prvních dvacet minut přikryté.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Brambory, brambory, to jsou boží dary

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/04, str.41
Obrazek uzivatele
Výborné, ale hodina pečení podle mé zkušenosti nestačí. Pekla jsem to až hodinu a půl, prvních čtyřicet minut zakryté.
Obrazek uzivatele
To co za blud??!! Katastrofa... nikomu to doma nechutilo! Skoda slaninky... :'(

Přidat komentář