Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Povidlové čatní s tmavým chlebem

Jako každá chuťovka má i indické ‚chutney‘ téměř nekonečné možnosti využití. Evropané si ho velmi zamilovali a objevili labužnické spojení se sýrem – výjimečně lahodné!

Vydání: 2007/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: cca 600 g
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Studená omáčka a dip Asijská

Ingredience

    • 2 malé cibulky, pokrájené
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 500 g švestkových povidel
    • 100 ml bílého vinného octa
    • svitek skořice
    • 100 g krupicového přírodního cukru
    • tmavý chléb a tvrdší sýr k podávání (pecorino, čedar, kaškaval, orava…)

Příprava jídla

Cibulku poduste na oleji v silnostěnném hrnci. Vmíchejte povidla, ocet, skořici, cukr a dostatek vody, aby směs nebyla příliš tuhá. Dobře promíchejte a na velmi mírném plameni povařte 10 až 15 minut. Vyjměte skořici. Plňte do vysterilizovaných sklenic a uchovejte v chladu. Podávejte jako chuťovku třeba ke grilovaným masům, ale i jako pomazánku na tmavém chlebu. Hodí se i na party nebo k vínu; čatní servírujte s celozrnným pečivem a výrazným sušším nebo uzeným sýrem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Slezské bramborové placky s povidly

Povidlová omáčka k uzenému

Dvojctihodné koláčky

REKLAMA

Přidat komentář