
Kávové dortíčky
Vychutnejte si muffiny s báječným krémem! Pokud vám nějaký zbude, dejte ho zmrazit, takovou zmrzlinu nikde nekoupíte!
Ingredience
- 100 g změklého másla + trocha na vymazání
- 50 g mletých vlašských ořechů
- 100 g hladké mouky, prosáté se lžičkou prášku do pečiva
- 100 g krupicového přírodního cukru
- 2 vejce
- 3 lžíce silné překapávané kávy
- 1/2 hrnku silné překapávané kávy
- 1/3 hrnku krupicového cukru
- špetka soli
- 3 žloutky
- 1 hrnek změklého másla
- špetka mleté vanilky
- 100 g moučkového cukru
- 2–3 lžíce silné překapávané kávy
- pravá nebo čokoládová (cukrářský výrobek) kávová zrna
Na krém:
Na polevu:
Na ozdobu:
Příprava jídla
1. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Vymažte osm kulatých formiček nebo muffinovou formu. Mouku, mleté ořechy, cukr, máslo, vejce a tři lžíce kávy utřete do pěny; trvá to dvě až tři minuty.
2. Lžící naneste směs do formiček, postavte je na plech a pečte dvanáct až patnáct minut, až těsto vyběhne a bude zlatavé. Ve formičkách nechte pět minut chladnout, pak vyklopte na mřížku k dochladnutí.
3. Teď připravte krém: v misce postavené nad mírně vroucí vodu ušlehejte kávu, cukr, sůl a žloutky do zhoustnutí. Sejměte z ohně a elektrickými metlami šlehejte do vychladnutí. Pak po lžíci zašlehávejte máslo a nakonec vanilku.
4. Upečené dortíčky rozřízněte a spojte krémem. Utřete kávu s cukrem a přelijte dortíčky; navrch posaďte kávová zrnka.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Hana NOVÁKOVÁ
21. Srpen 2009 21:59
Pavlína Coufalová
4. Květen 2010 17:33