
Čokoládový nákyp
Ochutnejte čokoládovou žemlovku – dezert snů!
Vydání: 2008/1
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 6
Ingredience
- 60 g rozpuštěného másla + na vymazání formiček
- 2 menší světlé bagety, nakrájené na dvoucentimetrové kousky
- 2 banány, oloupané a pokrájené
- 450 ml plnotučného mléka
- 250 ml smetany ke šlehání
- 100 g kvalitní hořké čokolády, nalámané na kousky
- 150 g krupicového cukru
- 4 velké žloutky
Příprava jídla
Pekáček, zapékací formu nebo nádobky vymažte máslem.
Nakrájené bagety vsypte do misky, zakapejte máslem a přesuňte do formy nebo rozdělte do zapékacích nádobek spolu s pokrájenými banány.
Mléko a smetanu přiveďte v kastrůlku téměř k varu. Vsypte čokoládu a prošlehejte na hladký krém. Zvlášť smíchejte žloutky s cukrem a pak k nim pomalu zašlehejte čokoládový krém. Rozlijte na pečivo s banány a nechte hodinu odpočívat.
Troubu předehřejte na 180 °C. Formičky postavte na plech a pečte, až krém zhoustne, ale ve středu se ještě chvěje.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Monika Fialová
10. Duben 2009 19:02