Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládový nákyp

Ochutnejte čokoládovou žemlovku – dezert snů!

Vydání: 2008/1
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
Odpočívání: 1 hodina
PT30M
Pečení 0:30
Francouzská

Ingredience

    • 60 g rozpuštěného másla + na vymazání formiček
    • 2 menší světlé bagety, nakrájené na dvoucentimetrové kousky
    • 2 banány, oloupané a pokrájené
    • 450 ml plnotučného mléka
    • 250 ml smetany ke šlehání
    • 100 g kvalitní hořké čokolády, nalámané na kousky
    • 150 g krupicového cukru
    • 4 velké žloutky

Příprava jídla

Pekáček, zapékací formu nebo nádobky vymažte máslem.
 
Nakrájené bagety vsypte do misky, zakapejte máslem a přesuňte do formy nebo rozdělte do zapékacích nádobek spolu s pokrájenými banány.

Mléko a smetanu přiveďte v kastrůlku téměř k varu. Vsyp­te čokoládu a prošlehejte na hladký krém. Zvlášť smíchejte žloutky s cukrem a pak k nim pomalu zašlehejte čokoládový krém. Rozlijte na pečivo s banány a nechte hodinu odpočívat.

Troubu předehřejte na 180 °C. Formičky postavte na plech a pečte, až krém zhoustne, ale ve středu se ještě chvěje.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jahelno-pohankový nákyp s houbami

Tvarohová žemlovka

Nákyp z vánočky

Pain perdu

Bread pudding

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
S čokoládou se dostává nákyp o level výše, až bych skoro řekla, že nákyp není vhodný název... Místo bagetek jsem použila rohlíky a jde to:)

Přidat komentář