Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládový nákyp
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4781 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 381 g
Tuky 314 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ochutnejte čokoládovou žemlovku – dezert snů!

Suroviny

rozpuštěné, + na vymazání formiček
bageta 2 ks
menší světlá, na 2cm kousky
oloupané, pokrájené
mléko 450 ml
plnotučné
tmavá čokoláda 100 g
kvalitní, na kousky
velké

Postup

1

Pekáček, zapékací formu nebo nádobky vymažte máslem.

2

Nakrájené bagety vsypte do misky, zakapejte máslem a přesuňte do formy nebo rozdělte do zapékacích nádobek spolu s pokrájenými banány.

3

Mléko a smetanu přiveďte v kastrůlku téměř k varu. Vsyp­te čokoládu a prošlehejte na hladký krém. Zvlášť smíchejte žloutky s cukrem a pak k nim pomalu zašlehejte čokoládový krém. Rozlijte na pečivo s banány a nechte hodinu odpočívat.

4

Troubu předehřejte na 180 °C. Formičky postavte na plech a pečte, až krém zhoustne, ale ve středu se ještě chvěje.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Komentáře

10.04.2009 19:02
S čokoládou se dostává nákyp o level výše, až bych skoro řekla, že nákyp není vhodný název... Místo bagetek jsem použila rohlíky a jde to:)

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...