Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ryba pod těstem

Šťavnatá ryba s křupavou kůrkou, jedním tahem. Za dvacet minut večeříte!
Vydání: 2008/2
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 10 minut
P
Ostatní

Ingredience

    • 4 silné filety z bělomasé ryby (treska), každý o váze asi 180 g
    • malý svazek kopru, pouze lístky, nasekané
    • 100 g polotučného měkkého sýra
    • 200 g mražených krevet, vařených i syrových, rozmrazených
    • 4 pláty těsta filo (prodává Olympia nebo Greek Society), těsta yufka (prodává Farah) nebo listového těsta
    • 2 lžičky slunečnicového oleje, při listovém těstě vynechte
    • 1 lžíce jemně nastrouhaného parmazánu
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Rybu položte na nepřilnavý plech a dobře osolte a opepřete. Kopr se sýrem promíchejte v misce. Potom do směsi opatrně vmíchejte krevety, aby se nepolámaly. Opepřete a rozestřete rovnoměrně na rybu.

Pláty těsta, s výjimkou listového, potřete olejem a pak nakrájejte na silnější pruhy. Trochu je pomačkejte a položte na rybu. Posypte parmazánem a pečte deset minut, až bude ryba propečená a těsto křupavé a zlatavé (jestli jste použili syrové krevety, vyzkoušejte, jsou-li propečené). Podávejte se zelenými fazolkami, salátem podle vlastní chuti či s bramborami.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář