Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zelné palačinky

Tváří se jako malé sladké palačinky sypané cukrem. Uvnitř však skrývají velké tajemství. Jsou totiž plné dušeného zelí a chutnají prostě neodolatelně. Za tepla i za studena.

Vydání: 2008/2
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT30M
Smažení 0:30
Česká

Ingredience

    • 250 ml mléka
    • 2 žloutky
    • špetka soli
    • 20 g moučkového cukru
    • 220 g hladké mouky
    • 250 ml sodovky
    • 2 bílky, ušlehané dotuha
    • 200 g hlávkového zelí, podušeného doměkka a vychladlého
    • sádlo na opékání
    • skořicový cukr na posypání (nemusí být)

Příprava jídla

V mléce rozmíchejte žloutky, sůl, cukr, mouku a dobře zpracujte. Potom přidejte sodovku, sníh z bílků a zelí. Pánev dobře rozehřejte, vymažte sádlem a nalijte do ní trochu těsta, rozprostřete jej po pánvi a opékejte po obou stranách. Jestli chcete, podávejte posypané skořicovým cukrem.

Jak na dokonalé palačinky

Palačinky patří mezi stálice a chutnají malým i velkým. Existují ale jednoduché a vždy fungující triky, jak si vždy...
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapékané palačinky se špenátem a sýrem

Zelí

Piniové palačinky

Bretaňské palačinky s jablky a tvarohem

Citronové palačinky

REKLAMA

Přidat komentář