
Uživatelský
recept
recept
Nebeské kostky
Popis receptu:
Celkem snadná příprava. Velice dobré, jen se zaprášilo.
Autor: Pavla Červená
Počet porcí: 10
Doba přípravy: Do hodiny
Ingredience
-
na těsto:
4 vejce, žloutky a bílky odděleně
200 g moučkového cukru
10 lžic oleje
10 lžic horké vody
200 g polohrubé mouky
1/2 sáčku do pečiva
máslo a hrubá mouka na vysypání plechu
na krém:
3/4 l mléka
3 vanilkové pudinky
200 g moučkového cukru
3 kelímky zakysané smetany
1 sáček instantního capuccina
1 a1/2 balíčku dětských piškotů, namočených v hrnečku kávy se dvěma lžícemi rumu
na ozdbou:
1 kelímek smetany ke šlehání - ušlehané
1-2 tyčinky margot, nakárejné na kousky
nebo hořká čokoláda
Příprava jídla
Utřete žloutky s cukrem, pak k nim přidejte olej, horkou vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a přidejte k žloutkové směsi. Těsto přelijte na vymazaný a moukou vysypaný plech (o vel. 30 x 40 cm) s vyšším okrajem a pečte při 160 °C asi 20 minut.
Zatímco bude základ chladnout, uděljte krém. Část mléka rozmíchejte s pudinkovým práškem a cukrem, zbytek zahřejte. Do vroucího mléka přelijte pudink, uvařte a nechte zchladnout. Přimíchejte zakysanou smetanu a capuccino. Polovinou kémru potřete zchladlý korpus, na něj dejte piškoty, pak zbytek krému a dejte asi na pět hodin do ledničky.
Před podáváním potřete ušlehanou šlehačkou a ozdobte pokrájenou margotkou.
Já jsem šlehačku a margotku vynechala. Pudinkovou vrstvu jsem hned posypala nastrouhanou hořkou čokoládou a pak dala chladit.
Přidat komentář