Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Nebeské kostky

Popis receptu: 
Celkem snadná příprava. Velice dobré, jen se zaprášilo.
Autor: Pavla Červená
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 10
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    na těsto: 4 vejce, žloutky a bílky odděleně 200 g moučkového cukru 10 lžic oleje 10 lžic horké vody 200 g polohrubé mouky 1/2 sáčku do pečiva máslo a hrubá mouka na vysypání plechu na krém: 3/4 l mléka 3 vanilkové pudinky 200 g moučkového cukru 3 kelímky zakysané smetany 1 sáček instantního capuccina 1 a1/2 balíčku dětských piškotů, namočených v hrnečku kávy se dvěma lžícemi rumu na ozdbou: 1 kelímek smetany ke šlehání - ušlehané 1-2 tyčinky margot, nakárejné na kousky nebo hořká čokoláda

Příprava jídla

Utřete žloutky s cukrem, pak k nim přidejte olej, horkou vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a přidejte k žloutkové směsi. Těsto přelijte na vymazaný a moukou vysypaný plech (o vel. 30 x 40 cm) s vyšším okrajem a pečte při 160 °C asi 20 minut. Zatímco bude základ chladnout, uděljte krém. Část mléka rozmíchejte s pudinkovým práškem a cukrem, zbytek zahřejte. Do vroucího mléka přelijte pudink, uvařte a nechte zchladnout. Přimíchejte zakysanou smetanu a capuccino. Polovinou kémru potřete zchladlý korpus, na něj dejte piškoty, pak zbytek krému a dejte asi na pět hodin do ledničky. Před podáváním potřete ušlehanou šlehačkou a ozdobte pokrájenou margotkou. Já jsem šlehačku a margotku vynechala. Pudinkovou vrstvu jsem hned posypala nastrouhanou hořkou čokoládou a pak dala chladit.
REKLAMA

Přidat komentář