Až jednou hruškový koláč ochutnáte, budete jej péct donekonečna. Má tak jemnou a vyváženou chuť, že půlku sníte za tepla. Až vychladne, půjdete jej ochutnat znova a záhy zjistíte, že na rodinu už nic nezbylo.
Suroviny
Postup
Tvaroh, olej, vejce, vanilkový cukr, sůl a kakao smíchejte v míse nebo robotu dohladka. Postupně přidávejte mouku prosátou s práškem do pečiva; pokud je těsto moc tuhé, přidejte 1–2 lžíce vody.
Pak ho rozválejte – vmáčkněte do vymaštěného plechu o rozměrech 30 × 40 cm. Navrch naklaďte hrušky.
Troubu předehřejte na 200 °C.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Žloutky utřete s tvarohem, crème fraîche, cukrem, vanilkovým cukrem, škrobem a hřebíčkem a opatrně je spojte s bílky.
Směsí rovnoměrně potřete hrušky a dejte péct doprostřed trouby na zhruba půl hodiny, až vršek koláče pěkně ztuhne.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Slaďoučké hrušky(21 receptů)
- 75+ receptů na plech! aneb Nejlepší koláče a buchty(79 receptů)
Komentáře
Jana Záleská
04.10.2016 09:20
Zajímavý koláč
Zajímavý koláč
Anonym
06.01.2017 18:30
tento kolac je pro me velikym
tento kolac je pro me velikym zklamanim, rozhodne neodpovida chvalozpevum z nadpisu.. je mdle chuti, stoji spoustu namahy ktera neodpovida vysledku..
Eva Hornychová
23.09.2017 16:40
Koláč jsem dělala podle
Koláč jsem dělala podle receptu a rozhodně není mdlé chuti. Když hrušky namočíte do šťávy a kůry z 1 citronu a přidáte tlučený hřebíček, určitě není mdlý. Mě i celé rodině velice chutnal a rozhodně jsme ho nepekli naposledy. Doporučuji se držet receptu :D
Hana Kacafírková
23.03.2018 16:17
Koláč není dobrý, spodní
Koláč není dobrý, spodní vrstva je suchá, horní matlavá, celkově mdlý.
Kateřina Košťálová
05.10.2018 13:40
Koláč je skvělý! Dal poněkud
Koláč je skvělý! Dal poněkud více práce než jsem čekala, výsledek ale stojí za to. Díky!