0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dunajské vlny
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9 / 5. Počet hodnocení: 27
Více než hodinu Snadné 6-8 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8727 kcal
Bílkoviny 178 g
Sacharidy 726 g
Tuky 544 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý koláč, který každého dostane nejen chutí, ale i vzhledem.

Suroviny

višně 2 sklenky
zavařené, okapané, nebo zavařené třešně, okapané
máslo 250 g
změklé + na vymazání plechu
krupicový cukr 170 g
sůl 1 špetka
vejce 6 ks
mouka pšeničná hladká 400 g
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
mléko 4 PL
kakao holandského typu 2 PL
rum 2 PL
čokoládová poleva 2 bal
hořká
Na náplň
pudinkový prášek 1 bal
vanilkový
mléko ½ l
krupicový cukr 1 PL
máslo 200 g
změklé
moučkový cukr 50 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Máslo utřete s cukrem a solí do pěny, pak přidejte vejce a mouku smíchanou s práškem do pečiva a dobře vymíchejte; přidejte mléko.

3

Polovinu těsta dejte na vymaštěný plech (o velikost 30 × 40 cm ); do druhé poloviny přidejte kakao a rum a naneste v druhé vrstvě na pekáč (budete-li to dělat postupně a lžící, docílíte ‚dunajských vln‘). Navrch lehce zatlačte višně.

4

Pečte 30 minut a nechte vychladnout.

5

Poté rozmíchejte pudinkový prášek spolu s cukrem v troše mléka. Zbytek mléka ohřejte – když se začne vařit, přelijte do něj rozmíchaný pudink a uvařte podle návodu na obalu. Nechte vystydnout.

6

Mezitím utřete 200 g másla s 50 g cukru a po lžících přidávejte i pudink. Směsí potřete koláč a dejte do ledničky. Podávejte nakrájené na řezy.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč