0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dunajské vlny
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9 / 5. Počet hodnocení: 27
Více než hodinu Snadné 6-8 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8727 kcal
Bílkoviny 178 g
Sacharidy 726 g
Tuky 544 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý koláč, který každého dostane nejen chutí, ale i vzhledem.

Suroviny

višně 2 sklenky
zavařené, okapané, nebo zavařené třešně, okapané
máslo 250 g
změklé + na vymazání plechu
krupicový cukr 170 g
sůl 1 špetka
vejce 6 ks
mouka pšeničná hladká 400 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5 bal
mléko 4 PL
kakao holandského typu 2 PL
rum 2 PL
čokoládová poleva 2 bal
hořká
Na náplň
pudinkový prášek 1 bal
vanilkový
mléko 0.5 l
krupicový cukr 1 PL
máslo 200 g
změklé
moučkový cukr 50 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Máslo utřete s cukrem a solí do pěny, pak přidejte vejce a mouku smíchanou s práškem do pečiva a dobře vymíchejte; přidejte mléko.

3

Polovinu těsta dejte na vymaštěný plech (o velikost 30 × 40 cm ); do druhé poloviny přidejte kakao a rum a naneste v druhé vrstvě na pekáč (budete-li to dělat postupně a lžící, docílíte ‚dunajských vln‘). Navrch lehce zatlačte višně.

4

Pečte 30 minut a nechte vychladnout.

5

Poté rozmíchejte pudinkový prášek spolu s cukrem v troše mléka. Zbytek mléka ohřejte – když se začne vařit, přelijte do něj rozmíchaný pudink a uvařte podle návodu na obalu. Nechte vystydnout.

6

Mezitím utřete 200 g másla s 50 g cukru a po lžících přidávejte i pudink. Směsí potřete koláč a dejte do ledničky. Podávejte nakrájené na řezy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Co je to nezdravé hubnutí a jak škodí zdraví?
  • Zdraví a výživa

Co je to nezdravé hubnutí a jak škodí zdraví?

Internet i knihy jsou plné nejrůznějších způsobů, jak zhubnout. Od jablečné diety, přes nízkosacharidovou, bezlepkovou až po různé hladovky. Jenže ne každá cesta k hubenějšímu já je zdravá. Co si můžete nezdravým hubnutím způsobit? ...

Obchod Apetit