Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dunajské vlny
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 39
Více než hodinu Snadné 6-8 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8727 kcal
Bílkoviny 178 g
Sacharidy 726 g
Tuky 544 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý koláč, který každého dostane nejen chutí, ale i vzhledem. Dunajské vlny s višněmi nebo třešněmi jsou dnes už legendární dezert a rozhodně stojí za to ho upéct. Ať už na rodinnou sešlost, nebo jen k odpolední kávě. Recept na dunajské vlny nechceme nechat zapomenout.

Související recepty

Suroviny

višně 2 sklenky
zavařené, okapané, nebo zavařené třešně, okapané
máslo 250 g
změklé + na vymazání plechu
sůl 1 špetka
vejce 6 ks
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
rum 2 PL
Na náplň
vanilkový
máslo 200 g
změklé

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Máslo utřete s cukrem a solí do pěny, pak přidejte vejce a mouku smíchanou s práškem do pečiva a dobře vymíchejte; přidejte mléko.

3

Polovinu těsta dejte na vymaštěný plech (o velikost 30 × 40 cm ); do druhé poloviny přidejte kakao a rum a naneste v druhé vrstvě na pekáč (budete-li to dělat postupně a lžící, docílíte ‚dunajských vln‘). Navrch lehce zatlačte višně.

4

Pečte 30 minut a nechte vychladnout.

5

Poté rozmíchejte pudinkový prášek spolu s cukrem v troše mléka. Zbytek mléka ohřejte – když se začne vařit, přelijte do něj rozmíchaný pudink a uvařte podle návodu na obalu. Nechte vystydnout.

6

Mezitím utřete 200 g másla s 50 g cukru a po lžících přidávejte i pudink. Směsí potřete koláč a dejte do ledničky. Podávejte nakrájené na řezy.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín