Skvělý koláč, který každého dostane nejen chutí, ale i vzhledem. Dunajské vlny s višněmi nebo třešněmi jsou dnes už legendární dezert a rozhodně stojí za to ho upéct. Ať už na rodinnou sešlost, nebo jen k odpolední kávě. Recept na dunajské vlny nechceme nechat zapomenout.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C.
Máslo utřete s cukrem a solí do pěny, pak přidejte vejce a mouku smíchanou s práškem do pečiva a dobře vymíchejte; přidejte mléko.
Polovinu těsta dejte na vymaštěný plech (o velikost 30 × 40 cm ); do druhé poloviny přidejte kakao a rum a naneste v druhé vrstvě na pekáč (budete-li to dělat postupně a lžící, docílíte ‚dunajských vln‘). Navrch lehce zatlačte višně.
Pečte 30 minut a nechte vychladnout.
Poté rozmíchejte pudinkový prášek spolu s cukrem v troše mléka. Zbytek mléka ohřejte – když se začne vařit, přelijte do něj rozmíchaný pudink a uvařte podle návodu na obalu. Nechte vystydnout.
Mezitím utřete 200 g másla s 50 g cukru a po lžících přidávejte i pudink. Směsí potřete koláč a dejte do ledničky. Podávejte nakrájené na řezy.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 75+ receptů na plech! aneb Nejlepší koláče a buchty(79 receptů )