Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Cheesecake s bílou čokoládou a borůvkami

Popis receptu: 
Zaručujeme, že po téhle elegantní verzi americké klasiky se hned zapráší
Autor: Pavlína Balková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 10
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    * 100?150?g máslových sušenek * 60?g rozpuštěného másla * 250?g plnotučného měkkého tvarohu nebo žervé * 400?g bílé čokolády * 285?ml smetany ke šlehání * 250?g mascarpone Na borůvkovou omáčku * 280?g borůvek (i mražených) * 50?g přírodního krupicového cukru * 1 lžíce citronové šťávy

Příprava jídla

1. Sušenky nalámejte do nádoby robota a rozmixujte na drobky. Komínkem ve víku nádoby vlijte máslo a znovu promixujte. Dortovou formu s odnímatelným dnem o průměru 20?cm vyložte kolečkem pečicího papíru a přeneste na něj vláčnou hmotu z drobků. Obrácenou lžící ji rozetřete a uhlaďte do stejnoměrné výšky. Formu dejte do chladničky až do doby, kdy začnete chystat náplň. Tvaroh vložte do cedníku vyloženého čistou utěrkou, povrch zakryjte cípy utěrky a zatižte čistým kamenem nebo konzervou. Zavěste nad nádobu nebo dřez a nechte odkapat přebytečnou vodu ? asi za půl hodiny prokape, nebo se vsákne do utěrky. 2. Čokoládu rozlámejte na kousky a vložte do ohnivzdorné mísy. Postavte ji na hrnec s mírně vroucí vodou a nechte čokoládu rozpustit. Dvakrát třikrát zamíchejte a pak ji nechte trochu vychladnout. 3. Smetanu, tvaroh a mascarpone krátce prošlehejte v misce. Přidejte rozpuštěnou čokoládu a vyšlehejte dohladka. Vlijte na sušenkový základ a dejte do chladničky aspoň na tři hodiny (nejlépe přes noc) ztuhnout. 4. Zatímco se cheesecake chladí, připravte si omáčku. Polovinu borůvek rozmixujte s cukrem a citronovou šťávou a pak protřete sítem, aby směs byla hladká. 5. Před podáváním odepněte stěny formy, cheesecake sejměte ze dna a nakrájejte na řezy. Podávejte přelité borůvkovou omáčkou a ozdobené zbylými borůvkami. Jak na tmavou verzi z obálky Postupujte úplně stejně, jen bílou čokoládu nahraďte tmavou. Cheesecake na závěr polijte čokoládovou omáčkou ? zahřejte k varu 140?ml smetany ke šlehání a rozpusťte v ní 100?g tmavé čokolády. Nechte ji zchladnout a pak polijte koláč. Ozdobte borůvkami.
REKLAMA

Přidat komentář