Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Omeletové zeleninové rolky

Rychlé občerstvení pro přátele ve stylu čínského menu dim sum
Vydání: 2008/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 12 kousků
Doba přípravy: Do 30 minut
Smažení: 10 minut
P
Čínská

Ingredience

    • 1 lžíce slunečnicového oleje
    • 1 karotka, nakrájená na tenké proužky
    • 120 g hub šitake, očištěných a nakrájených na tenké plátky
    • 100 g bílých fazolí z konzervy, slitých
    • 3 jarní cibulky, nakrájené
    • asi 1,5cm kousek zázvoru, oloupaný a nastrouhaný
    • 1 stroužek česneku, nasekaný nebo nastrouhaný
    • 2–3 lžíce sójové omáčky
    • 3 vejce prošlehaná s 1 lžičkou olivového oleje

Příprava jídla

Rozpalte ve woku olej a asi dvě minuty na něm opékejte karotku a houby. Pak přidejte fazole, jarní cibulku, zázvor, česnek a míchejte minutu až dvě. Ochuťte sójovou omáčkou a dejte stranou. Tento krok můžete připravit až čtyři hodiny předem.

Rozpalte středně velkou pánvičku a mírně ji vytřete olejem. Pak na ni nalijte trochu rozšlehaných vajec a rychlým krouživým pohybem je rozlijte po celé pánvi. Omeletu smažte přibližně půl minuty, až začnou okraje zlátnout. Pak ji pomocí obracečky otočte a smažte ještě deset vteřin z druhé strany. Stejným způsobem připravte dalších pět omelet. Můžete je usmažit i den předem.

Naplňte zeleninovou směsí, zarolujte a omelety přepulte. Pokud je připravujete předem, pak je těsně před podáváním ohřejte v mikrovlnce; stačí půl minuty.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář