Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jahodové vafle s jogurtem

Fantastický dezert nebo sladký oběd. Nejlépe chutná na zahrádce s právě utrženými jahodami.

Vydání: 2008/4
Autor:
Hodnocení:
472 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Pečení 0:15
Studená omáčka a dip Ostatní

Ingredience

    Na jahodovou omáčku:

    • 500 g jahod (malé v celku, větší přepůlené)
    • 100 g krupicového nebo vanilinového cukru
    • čerstvá šťáva z ½ pomeranče

    Na vafle:

    • 220 g polohrubé mouky
    • 1 sáček prášku do pečiva
    • 2 lžičky krupicového cukru
    • špetka soli
    • 300 ml mléka
    • 2 velká vejce
    • 2 lžíce másla, rozpuštěného
    • máslo nebo olej na potření plotýnek vaflovače
    • moučkový cukr na posypání

    Na medový jogurt:

    • 500 ml tučnějšího bílého jogurtu
    • nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
    • 1–2 lžíce lesního medu

Příprava jídla

1 Do menšího kastrůlku dejte jahody, cukr a pomerančovou šťávu. Přikryjte pokličkou, přiveďte k varu a vařte jednu až dvě minuty. Pak odklopte a pár minut povařte na co nejmenším plameni, dokud šťáva nezhoustne.

2 Udělejte vafle. První čtyři přísady smíchejte v misce. V mléku rozšlehejte vejce a máslo, vlijte k mouce a zpracujte v hladké těsto. Nechte ho dvacet minut odpočívat. Pak rozehřejte vaflovač a plotýnky potřete tukem. Vlijte těsto, uzavřete a pečte dozlatova. Hotové vafle pocukrujte a přepulte.

3 Jogurt smíchejte s pomerančovou kůrou a medem. Servírujte na talíři nebo v pohárech: v tom případě střídejte vrstvy jogurtu a jahod, navrch dejte vafli.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát s cibulí a ořechy

Jarní toust

Kořeněné nové brambory s kuřetem

Delikátní carbonara

Milujeme vafle!

REKLAMA

Přidat komentář