Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát laděný dočervena

Tenhle pikantně hořko-sladký salát je ideální jako lehký oběd nebo večeře.

Vydání: 2008/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5M
Opékání 0:05
Salát Středomořská

Ingredience

    • 100 g lollo rosso
    • 100 g lollo biondo
    • 50 g radicchia (červené čekanky)
    • 150 g modrých hroznových bobulí bez zrnek
    • 200 g balkánského sýra nebo halloumi, na plátky
    • 4 lžíce panenského olivového oleje
    • lístky tymiánu na ozdobu

    Na zálivku:

    • 4 lžíce panenského olivového oleje
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 2 lžičky medu
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžička čerstvě nasekaného tymiánu

Příprava jídla

Prošlehejte přísady na zálivku. Listy salátů a radicchia natrhejte a promíchejte s přepůlenými hroznovými bobulemi.

Promíchejte se ²⁄³ zálivky a rozložte na mísu. Rozehřejte olej a zprudka na něm opečte sýr, po obou stranách a dozlatova.

Nechte na papírové utěrce odsát přebytečný tuk a ještě teplý sýr rozložte na salát. Pokapejte zbytkem zálivky a ozdobte tymiánem. Ihned podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát s restovanou zeleninou a parmazánem

Salát s uzeným lososem a hráškem

Salát se steakem v asijském stylu

Přidat komentář