
Prošívaná deka
Cesta k efektnímu vzoru na téhle skoro už klasice domácího pečení je hravě jednoduchá!
Vydání: 2008/5
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 5 vajec
- 1 hrnek cukru krupice + 3 lžíce do tvarohu
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 2 lžíce kakaa holandského typu
- 1 sáček vanilinového cukru
- 1 sáček prášku do pečiva
- ½ hrnku slunečnicového oleje
- máslo na vymazání plechu
- hrubá mouka na vysypání plechu
- 2 vaničky polotučného tvarohu
- ½ sáčku vanilkového pudinku
- 3 lžíce polotučného mléka
Příprava jídla
1 Čtyři žloutky utřete s cukrem. Mouku promíchejte s kakaem, vanilinovým cukrem a práškem do pečiva a pak postupně zašlehávejte ke žloutkovému krému, stejně tak půl hrnku vlažné vody a olej. Potom ušlehejte čtyři bílky na tuhý sníh a opatrně ho přidejte ke kakaové hmotě. Plech vymažte máslem, vysypte hrubou moukou a pak do něj dejte kakaové těsto.
2 Tvaroh rozmíchejte se zbylým vajíčkem, zbylými třemi lžícemi cukru a pudinkovým práškem. Podle potřeby rozřeďte mlékem. Takto ochucený tvaroh dejte do zdobicího sáčku a křížem krážem jím ozdobte kakaové těsto. V troubě rozehřáté na 180 °C pečte zhruba 35 minut.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Kateřina Benešová
15. Červen 2009 16:25
Hana NOVÁKOVÁ
17. Červen 2009 15:23
Jana Harazimová
22. Únor 2010 14:38
Daniela Kolářová
18. Duben 2010 16:53
Ilona Zelenková
23. Duben 2015 10:26
Dana Beňušková
12. Červenec 2015 18:16