0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Prošívaná deka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1 / 5. Počet hodnocení: 143
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4982 kcal
Bílkoviny 141 g
Sacharidy 721 g
Tuky 164 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cesta k efektnímu vzoru na téhle skoro už klasice domácího pečení je hravě jednoduchá! Prošívaná deka v této verzi vás sice nezahřeje na těle, ale na duši rozhodně ano.

Suroviny

vejce 5 ks
krupicový cukr 1 hrnek
a 3 lžíce do tvarohu
mouka pšeničná polohrubá 2 hrnky
kakao 2 PL
holandského typu
vanilkový cukr 1 bal
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
slunečnicový olej 0.5 hrnku
máslo
na vymazání plechu
mouka pšeničná hrubá
na vysypání plechu
tvaroh měkký 2 ks
pudinkový prášek 1 bal
mléko 3 PL

Postup

1

Čtyři žloutky utřete s cukrem.

2

Mouku promíchejte s kakaem, vanilinovým cukrem a práškem do pečiva a pak postupně zašlehávejte ke žloutkovému krému, stejně tak půl hrnku vlažné vody a olej.

3

Potom ušlehejte čtyři bílky na tuhý sníh a opatrně ho přidejte ke kakaové hmotě.

4

Plech vymažte máslem, vysypte hrubou moukou a pak do něj dejte kakaové těsto.

5

Tvaroh rozmíchejte se zbylým vajíčkem, zbylými třemi lžícemi cukru a pudinkovým práškem. Podle potřeby rozřeďte mlékem.

6

Takto ochucený tvaroh dejte do zdobicího sáčku a křížem krážem jím ozdobte kakaové těsto.

7

V troubě rozehřáté na 180 °C pečte zhruba 35 minut.

 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Komentáře

Anonym

Prošívanou deku můžu vřele doporučit. I když nemám zdobící sáček, skvěle poslouží igelitový pytlík. ;-) A koláč je výborný.

Anonym

tak jsem dostala na tu deku takovou chut,že spěchám si upéct.Dám vědět,jak se povedla.

Jana Harazimová

koláč jsem dělala o víkendu, zmizel velmi rychle :-)

Daniela Kolářová

Prošívanou deku jsme si velmi oblíbili ! Je výborná :-)

Dana Beňušková

Koláčik krásne vyzerá a výborne chutí. Rada pečiem a preto už čítam len zoznam ingrediencí ale v tomto recepte v zozname chýba pol hrnčeka vlažnej vody na čo som pri prvom pokuse doplatila. Inak doporučujem!

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit