Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 (133)
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4106 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 563 g
Tuky 162 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cesta k efektnímu vzoru na téhle skoro už klasice domácího pečení je hravě jednoduchá!

Suroviny

vejce 5 ks
krupicový cukr 1 hrnek
a 3 lžíce do tvarohu
mouka pšeničná polohrubá 2
kakao 2 PL
holandského typu
vanilkový cukr 1 bal
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
slunečnicový olej 1
máslo
na vymazání plechu
mouka pšeničná hrubá
na vysypání plechu
2
polotučný tvaroh
pudinkový prášek 1 bal
mléko 3 PL

1 Čtyři žloutky utřete s cukrem. Mouku promíchejte s kakaem, vanilinovým cukrem a práškem do pečiva a pak postupně zašlehávejte ke žloutkovému krému, stejně tak půl hrnku vlažné vody a olej. Potom ušlehejte čtyři bílky na tuhý sníh a opatrně ho přidejte ke kakaové hmotě. Plech vymažte máslem, vysypte hrubou moukou a pak do něj dejte kakaové těsto.

2 Tvaroh rozmíchejte se zbylým vajíčkem, zbylými třemi lžícemi cukru a pudinkovým práškem. Podle potřeby rozřeďte mlékem. Takto ochucený tvaroh dejte do zdobicího sáčku a křížem krážem jím ozdobte kakaové těsto. V troubě rozehřáté na 180 °C pečte zhruba 35 minut.

Komentáře

Anonym

Prošívanou deku můžu vřele doporučit. I když nemám zdobící sáček, skvěle poslouží igelitový pytlík. ;-) A koláč je výborný.

Anonym

tak jsem dostala na tu deku takovou chut,že spěchám si upéct.Dám vědět,jak se povedla.

Jana Harazimová

koláč jsem dělala o víkendu, zmizel velmi rychle :-)

Daniela Kolářová

Prošívanou deku jsme si velmi oblíbili ! Je výborná :-)

Dana Beňušková

Koláčik krásne vyzerá a výborne chutí. Rada pečiem a preto už čítam len zoznam ingrediencí ale v tomto recepte v zozname chýba pol hrnčeka vlažnej vody na čo som pri prvom pokuse doplatila. Inak doporučujem!

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit