Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Prošívaná deka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 248
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4799 kcal
Bílkoviny 142 g
Sacharidy 677 g
Tuky 163 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cesta k efektnímu vzoru na téhle skoro už klasice domácího pečení je hravě jednoduchá! Prošívaná deka v této verzi vás sice nezahřeje na těle, ale na duši rozhodně ano. Navíc tento recept nemusíte nikterak složitě vážit, protože vám jako odměrka postačí hrníček a lžíce. Prošívaná deka s tvarohem je klasická buchta na plech, která potěší každou návštěvu.

Související recepty

Suroviny

vejce 5 ks
+ 3 lžíce do tvarohu
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
slunečnicový olej ½ hrnku
na vymazání plechu
mouka pšeničná hrubá
na vysypání plechu
polotučný ve vaničce

Postup

1

Čtyři žloutky utřete s cukrem.

2

Mouku promíchejte s kakaem, vanilinovým cukrem a práškem do pečiva a pak postupně zašlehávejte ke žloutkovému krému, stejně tak půl hrnku vlažné vody a olej.

3

Potom ušlehejte čtyři bílky na tuhý sníh a opatrně ho přidejte ke kakaové hmotě.

4

Plech vymažte máslem, vysypte hrubou moukou a pak do něj dejte kakaové těsto.

5

Tvaroh rozmíchejte se zbylým vajíčkem, zbylými třemi lžícemi cukru a pudinkovým práškem. Podle potřeby rozřeďte mlékem.

6

Takto ochucený tvaroh dejte do zdobicího sáčku a křížem krážem jím ozdobte kakaové těsto.

7

V troubě rozehřáté na 180 °C pečte zhruba 35 minut.

 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Komentáře

12.07.2015 18:16

Koláčik krásne vyzerá a výborne chutí. Rada pečiem a preto už čítam len zoznam ingrediencí ale v tomto recepte v zozname chýba pol hrnčeka vlažnej vody na čo som pri prvom pokuse doplatila. Inak doporučujem!

23.04.2015 10:26

Dělala jsem dle receptu a musím říct, že je skvělá, dnes udělám repete :-D

22.02.2010 14:38
koláč jsem dělala o víkendu, zmizel velmi rychle :-)
18.04.2010 16:53
Prošívanou deku jsme si velmi oblíbili ! Je výborná :-)
17.06.2009 15:23
tak jsem dostala na tu deku takovou chut,že spěchám si upéct.Dám vědět,jak se povedla.
15.06.2009 16:25
Prošívanou deku můžu vřele doporučit. I když nemám zdobící sáček, skvěle poslouží igelitový pytlík. ;-) A koláč je výborný.

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...