0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Prošívaná deka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 177
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4982 kcal
Bílkoviny 141 g
Sacharidy 721 g
Tuky 164 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cesta k efektnímu vzoru na téhle skoro už klasice domácího pečení je hravě jednoduchá! Prošívaná deka v této verzi vás sice nezahřeje na těle, ale na duši rozhodně ano.

Suroviny

vejce 5 ks
krupicový cukr 1 hrnek
a 3 lžíce do tvarohu
mouka pšeničná polohrubá 2 hrnky
kakao 2 PL
holandského typu
vanilkový cukr 1 bal
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
slunečnicový olej ½ hrnku
máslo
na vymazání plechu
mouka pšeničná hrubá
na vysypání plechu
pudinkový prášek 1 bal
mléko 3 PL

Postup

1

Čtyři žloutky utřete s cukrem.

2

Mouku promíchejte s kakaem, vanilinovým cukrem a práškem do pečiva a pak postupně zašlehávejte ke žloutkovému krému, stejně tak půl hrnku vlažné vody a olej.

3

Potom ušlehejte čtyři bílky na tuhý sníh a opatrně ho přidejte ke kakaové hmotě.

4

Plech vymažte máslem, vysypte hrubou moukou a pak do něj dejte kakaové těsto.

5

Tvaroh rozmíchejte se zbylým vajíčkem, zbylými třemi lžícemi cukru a pudinkovým práškem. Podle potřeby rozřeďte mlékem.

6

Takto ochucený tvaroh dejte do zdobicího sáčku a křížem krážem jím ozdobte kakaové těsto.

7

V troubě rozehřáté na 180 °C pečte zhruba 35 minut.

 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Komentáře

Anonym

Prošívanou deku můžu vřele doporučit. I když nemám zdobící sáček, skvěle poslouží igelitový pytlík. ;-) A koláč je výborný.

Anonym

tak jsem dostala na tu deku takovou chut,že spěchám si upéct.Dám vědět,jak se povedla.

Jana Harazimová

koláč jsem dělala o víkendu, zmizel velmi rychle :-)

Daniela Kolářová

Prošívanou deku jsme si velmi oblíbili ! Je výborná :-)

Ilona Zelenková

Dělala jsem dle receptu a musím říct, že je skvělá, dnes udělám repete :-D

Dana Beňušková

Koláčik krásne vyzerá a výborne chutí. Rada pečiem a preto už čítam len zoznam ingrediencí ale v tomto recepte v zozname chýba pol hrnčeka vlažnej vody na čo som pri prvom pokuse doplatila. Inak doporučujem!

Apetit magazín

AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...