Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cuketové lívanečky s ricottou

Skvělý způsob, jak zkonzumovat úrodu. Nemáte-li zrovna po ruce žluté cukety, použijte obyčejné.

Vydání: 2008/7
Autor:
Hodnocení:
37 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Opékání 0:15
Zelenina Ostatní

Ingredience

    • 20 g másla
    • 5 malých žlutých cuket, strouhaných nahrubo
    • 100 g ricotty
    • 1 vejce
    • 2 lžíce hladké mouky + ½ lžičky kypřicího prášku
    • 1 červená chilli paprička, bez semen a pokrájená najemno
    • 2 jarní cibulky, pokrájené na tenké plátky
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • rostlinný olej na smažení

Příprava jídla

V pánvi rozehřejte polovinu másla a asi 5 minut na něm dozlatova opékejte cukety. Nechte okapat na papírové utěrce. V míse promíchejte cukety, ricottu, zbytek másla, mouku s kypřicím práškem, vejce, chilli papričku, cibulky, sůl a pepř.

V pánvi rozehřejte olej, vložte do něj vždy lžíci směsi a opečte z obou stran dozlatova. Nechte okapat na papírové utěrce. Pokračujte do spotřebování ingrediencí. Podávejte se zelenými lístky, například mladého špenátu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Lívance s omáčkou z cideru

44 nej receptů s cuketami

Salát s opékaným kuřetem a cuketou

Grilované cukety s opečenou rybou

Chlebový koláč s cuketou

Cuketová palačinka s uzeným lososem

Zapékané cuketové květy

Přidat komentář