Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pepřovo-křenová marináda

Čerstvý křen dodá marinádě říz. Nastrouhejte ho ručně, na mixér tentokrát zapomeňte. Až budete při strouhání křenu slzet a kýchat, vzpomeňte si, že výpary mají antibakteriální účinky a dezinfikují sliznice.

Vydání: 2008/7
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Marinování: 30 minut
PT12M
Marináda Ostatní

Ingredience

    • 1 lžíce černého pepře, čerstvě mletého
    • 1 lžíce naloženého zeleného pepře, nasekaného
    • 1 lžíce celého červeného pepře, drceného
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • 2 lžíce čerstvě strouhaného křenu (lze použít i krenex)
    • 1 lžička mořské soli
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 2× 400 g hovězího vysokého roštěnce s kostí

Příprava jídla

Do nekovové mísy dejte všechny druhy pepře, česnek, křen, sůl a olivový olej a promíchejte. Přidejte hovězí kotlety a důkladně protřepte. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte v lednici půl hodiny marinovat.

Na rozehřátém grilu opékejte 5–6 minut po každé straně (pro středně propečené maso) nebo tak dlouho, až bude hovězí propečené podle vašich představ.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Česneková chilli marináda

Balzamikovo-kaparová marináda

Grilovaná žebírka

REKLAMA

Přidat komentář