Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nektarinkové pusinky

Efektní a rychlý dezert, který hravě zvládnou i začínající cukráři.

Vydání: 2008/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 10
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Pečení 0:15
Koláč

Ingredience

    • 3 bílky
    • 110 g marcipánu
    • 30 g moučkového cukru + trochu na poprášení
    • 30 g hladké mouky
    • ¼ lžičky kypřicího prášku
    • 50 g změklého másla + trochu na vymazání formiček
    • 1 lžíce jemně nastrouhané citronové kůry
    • 1–2 nektarinky, přepůlené, zbavené pecky a nakrájené na plátky

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Bílky, marcipán, moučkový cukr, mouku, prášek do pečiva, máslo a citronovou kůru dejte do mísy a důkladně promíchejte. Dvanáct menších formiček na muffiny lehce vymažte a do každé dejte jednu lžíci těsta a ozdobte plátkem nektarinky. Pečte zhruba 15 minut nebo dokud těsto nenaběhne a nezezlátne. Ještě teplé je vyklopte z formiček, nechte dochladnout na mřížce a před podáváním poprašte moučkovým cukrem.

NĚCO NAVÍC: Zbytek nektarinek jednoduše smíchejte s jogurtem a müsli, a máte vynikající snídani! Anebo je oloupejte, dohladka rozmixujte s vanilkovou zmrzlinou a trochou mléka. Podávejte vychlazené jako rychlý dezert.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Broskve a nektarinky

Rybízová klasika - kynutý koláč s tvarohem, rybízem a drobenkou

Nektarinkový koláč bez těsta

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Meruňková bublanina

Jablečná šarlota

Třešňové blues

Přidat komentář