Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Karamelové placičky

Ovocné i karamelové

Vydání: 2005/2
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Pečení 0:15
Cukroví

Ingredience

    • 180 g másla pokojové teploty
    • 140 g krupicového cukru, nejlépe  hnědého
    • 2 žloutky
    • 50 g mletých mandlí
    • 80 g měkkých karamel
    • 80 g sušených jablek nebo meruněk,  případně směs sušeného ovoce,  předem namočeného do vody nebo čaje
    • 230 g hladké mouky
    • 1/2 lžíce prášku do pečiva
    • trochu mléka na potření

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Karamely a scezené sušené ovoce překrájejte na drobné kousky, aby se do těsta dobře zapracovávaly. (U karamel použijte pevný ostrý nůž.) V míse elektrickým šlehačem nebo ruční metličkou prošlehejte máslo a cukr, až směs mírně zpění a zesvětlá.

2. Do směsi vmíchejte žloutky, mleté mandle, kousky karamel a sušeného ovoce. Navrch prosijte mouku a prášek do pečiva. Všechno dobře propracujte vařečkou, pomocí lžíce oddělujte kousky a v dlaních je vyválejte na kuličky velikosti vlašského ořechu. 

3. Kuličky klaďte ve větších vzdálenostech na nepřilnavý nebo pečicím papírem vyložený plech (budete potřebovat dva), velmi mírně zploštěte dlaní (pečením se kuličky samy změní na placičky), potřete je mlékem a pečte osm až dvanáct minut, dokud placičky krásně nezezlátnou. Nechte je na plechu ještě pět minut dojít (trochu tím zpevní), pak je pomocí ploché naběračky přeneste na mřížku, aby tam dochladly. Placičky mají zůstat měkké a vláčné.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Menší polovinu meruněk jsem nahradila sušenými švestkami a mandlí použila vlašské ořechy. Vynikající...
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/05, str.30

Přidat komentář