
Kořeněná tortilla
Rychlá večeře ve stylu co dům dal.
Vydání: 2008/9
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 20 minut
Vaření: 20 minut
P
Ingredience
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 1 cibule, nakrájená na tenká kolečka
- 1 červená chilli paprička, zbavená semen a nakrájená na proužky
- 2 lžičky smíchaného mletého koriandru, římského kmínu a kurkumy nebo práškového kari
- 300 g třešňových rajčátek
- 500 g vařených brambor, nakrájených na plátky
- svazek koriandru, stonky nasekané najemno, lístky nahrubo
- 8 prošlehaných vajec
- sůl a pepř
Příprava jídla
Ve velké pánvi s ohnivzdorným držadlem zahřejte olej a pět minut na něm doměkka smažte cibuli a polovinu chilli papriček. Vsypte koření a ještě minutu opékejte, pak přidejte rajčata, brambory a koriandrové stonky. Vejce osolte a opepřete a přelijte je rovnoměrně přes směs na pánvi a nechte osm až deset minut prohřát, aby víceméně ztuhla.
Zahřejte gril a minutu až dvě pod ním tortillu dopékejte, aby povrch sedl. Navrch pak nasypte lístky koriandru a zbývající chilli papričku. Nakrájenou tortillu podávejte se salátem.
Přidat komentář