Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kořeněná tortilla

Rychlá večeře ve stylu co dům dal.
Vydání: 2008/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 20 minut
P
Středomořská

Ingredience

    • 1 lžíce slunečnicového oleje
    • 1 cibule, nakrájená na tenká kolečka
    • 1 červená chilli paprička, zbavená semen a nakrájená na proužky
    • 2 lžičky smíchaného mletého koriandru, římského kmínu a kurkumy nebo práškového kari
    • 300 g třešňových rajčátek
    • 500 g vařených brambor, nakrájených na plátky
    • svazek koriandru, stonky nasekané najemno, lístky nahrubo
    • 8 prošlehaných vajec
    • sůl a pepř

Příprava jídla

Ve velké pánvi s ohnivzdorným držadlem zahřejte olej a pět minut na něm doměkka smažte cibuli a polovinu chilli papriček. Vsypte koření a ještě minutu opékejte, pak přidejte rajčata, brambory a koriandrové stonky. Vejce osolte a opepřete a přelijte je rovnoměrně přes směs na pánvi a nechte osm až deset minut prohřát, aby víceméně ztuhla.

Zahřejte gril a minutu až dvě pod ním tortillu dopékejte, aby povrch sedl. Navrch pak nasypte lístky koriandru a zbývající chilli papričku. Nakrájenou tortillu podávejte se salátem.

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář