Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborová tortilla
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1246 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 106 g
Tuky 55 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tortilly známe jako moučné placky, ale ve Španělsku tak říkají bramborovým, pomalu propékaným omeletám – jako je tahle.

Suroviny

olej
sůl
pepř
vejce 5 ks
bylinky

Postup

1

Brambory nakrájejte na tenké plátky a asi osm minut povařte (nové loupat nemusíte ). Na oleji osmahněte cibuli pokrájenou na klínky a plátky brambor.

2

Zalijte 5 vejci rozšlehanými se solí a pepřem a zvolna smažte, až vejce ztuhnou. Podávejte s bylinkami, pokrájené na řezy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

26.10.2008 18:23
moc dobré, ale tortillu je potřeba dochutit např. česnekovým kořením
05.12.2007 08:49
Recept se nachází v č. 4/07, str.46

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...