
Jablečné řezy se sněhem
Tento koláč vás dostane svou šťavnatostí, kterou mu dodají jablka, i božskou lehkostí, o kterou se postará sníh. Z odpolední kávy udělá pohlazení na duši.
Vydání: 2008/9
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 6-8
Ingredience
- 150 g másla + máslo na vymazání + 80 g na drobenku
- 4 žloutky a 8 bílků
- 110 g moučkového cukru
- 300 g krupicového cukru + 80 g na drobenku
- 300 g polohrubé mouky + 100 g na drobenku
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička octa
- 6 jablek (např. Red Delicious), oloupaných a nahrubo nastrouhaných
- strouhanka na vysypání plechu
Příprava jídla
1 Máslo, moučkový cukr a 3 žloutky utřete do pěny, pak přidejte mouku prosátou s práškem do pečiva. Zpracujte tuhé těsto, rozválejte ho a položte na vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Dejte na 10 minut předpéct do trouby předehřáté na 200 °C. Mezitím z bílků ušlehejte pevný sníh, zašlehejte krupicový cukr a ocet. Připravte si také drobenku: promněte spolu cukr, změklé máslo, mouku a zbývající žloutek. Plech vyjměte z trouby, těsto posypte jablky, na ně rozetřete sníh a nahoru nasypte drobenku. Snižte teplotu trouby na 180 °C, vraťte do ní koláč a pečte dalších asi třicet minut.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Hana Kraftová
18. Leden 2015 20:51