
Jablečná omáčka
Skvělá k vepřovým kotletám i pečeni, glazované šunce, k uzenému jazyku.
Vydání: 2008/9
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 375 ml
Ingredience
- 2 středně velká jablka
- 1 lžíce krupicového cukru
- špetka mleté skořice
- špetka mletého muškátového oříšku
- špetka mletého nového koření
- 1 lžíce citronové šťávy
- 65 ml studené vody
Příprava jídla
1 Postavte rendlík na střední plamen a vložte do něj 2 středně velká jablka (granny smith), oloupaná, zbavená jádřince a nasekaná, 1 lžíci krupicového cukru, po špetce mleté skořice, mletého muškátového oříšku a mletého nového koření, 1 lžíci citronové šťávy a 65 ml studené vody. Přiveďte k varu. Stáhněte oheň a nechte 10 minut zvolna vařit pod pokličkou, aby jablka změkla. Pak vše rozmixujte dohladka. Osolte, opepřete.
Přidat komentář