Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jablečná omáčka

Skvělá k vepřovým kotletám i pečeni, glazované šunce, k uzenému jazyku.

Vydání: 2008/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 375 ml
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Vaření 0:15
Omáčka Česká

Ingredience

    • 2 středně velká jablka
    • 1 lžíce krupicového cukru
    • špetka mleté skořice
    • špetka mletého muškátového oříšku
    • špetka mletého nového koření
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 65 ml studené vody

Příprava jídla

Postavte rendlík na střední plamen a vložte do něj 2 středně velká jablka (granny smith), oloupaná, zbavená jádřince a nasekaná, 1 lžíci krupicového cukru, po špetce mleté skořice, mletého muškátového oříšku a mletého nového koření, 1 lžíci citronové šťávy a 65 ml studené vody. Přiveďte k varu. Stáhněte oheň a nechte 10 minut zvolna vařit pod pokličkou, aby jablka změkla. Pak vše rozmixujte dohladka. Osolte, opepřete.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Citronovo-kaparová omáčka

Žampionová omáčka

Mátová omáčka

Petrželová omáčka

Cibulová omáčka

Chlebová omáčka

Pepřová omáčka

Omáčka z červeného vína

Omáčka satay

Přidat komentář