Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Brambory přelité smetanou s ořechy

Pokud můžete, užijte si podzimní plody přímo na zahradě. Sesbírané ořechy uložte do košíků nebo bedýnek, kaštany vyloupejte a čerstvě upečené buchty snězte na zápraží nebo pod stromem. I to je totiž cesta, jak si podzim oblíbit…

Vydání: 2008/9
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Vaření 0:20
Středoevropská

Ingredience

    • 450 g malých brambor (salátových)
    • 1 malý celer, oloupaný a nakrájený na plátky
    • 1 malá červená cibule, nakrájená na kolečka
    • 115 g sýra s modrou plísní, rozmačkaného vidličkou
    • 150 ml smetany ke šlehání (nejlépe čtyřicetiprocentní)
    • pepř, popřípadě sůl
    • 50 g vlašských ořechů
    • 2 lžíce petrželky

Příprava jídla

Brambory uvařte ve slupce doměkka a krátce – zhruba 5 minut – povařte i celer a cibuli. Brambory pak oloupejte a přendejte i s veškerou zeleninou do nízké servírovací misky. V malém kastrůlku za stálého míchání rozehřejte sýr a smetanu a dochuťte pepřem, popřípadě solí. Omáčkou přelijte zeleninu a vše ozdobte nasucho opraženými ořechy a petrželkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Brambory v hlavní roli

Brambory v hlavní roli

Lehké gratinované brambory

Brambory, brambory, to jsou boží dary

Kuře na vinných hroznech

Houbovo-celerové bramboráky se slaninou

Švestkové buchty

Kachna s kaštanovými knedlíky

Houbové pirožky s lučinou

REKLAMA

Přidat komentář