
Brambory přelité smetanou s ořechy
Pokud můžete, užijte si podzimní plody přímo na zahradě. Sesbírané ořechy uložte do košíků nebo bedýnek, kaštany vyloupejte a čerstvě upečené buchty snězte na zápraží nebo pod stromem. I to je totiž cesta, jak si podzim oblíbit…
Vydání: 2008/9
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 450 g malých brambor (salátových)
- 1 malý celer, oloupaný a nakrájený na plátky
- 1 malá červená cibule, nakrájená na kolečka
- 115 g sýra s modrou plísní, rozmačkaného vidličkou
- 150 ml smetany ke šlehání (nejlépe čtyřicetiprocentní)
- pepř, popřípadě sůl
- 50 g vlašských ořechů
- 2 lžíce petrželky
Příprava jídla
1 Brambory uvařte ve slupce doměkka a krátce – zhruba 5 minut – povařte i celer a cibuli. Brambory pak oloupejte a přendejte i s veškerou zeleninou do nízké servírovací misky. V malém kastrůlku za stálého míchání rozehřejte sýr a smetanu a dochuťte pepřem, popřípadě solí. Omáčkou přelijte zeleninu a vše ozdobte nasucho opraženými ořechy a petrželkou.
Přidat komentář