Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát z kuskusu s rozinkami & cizrnou

Ochutnejte Maroko!
Vydání: 2008/9
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Salát Africká

Ingredience

    • 250 g kuskusu
    • 1 lžíce harissy
    • 50 g rozinek
    • 6 sušených meruněk, propláchnutých horkou vodou a nasekaných
    • 400 g konzervované cizrny, propláchnuté a slité
    • 3 lžíce piniových oříšků, zlehka opražených
    • šťáva z 1 citronu
    • sůl
    • 4 lžíce olivového oleje

Příprava jídla

Ke kuskusu přimíchejte harissu, rozinky a meruňky a zalijte horkou vodou podle návodu na obalu. Nechte odstát. Potom přidejte zbývající ingredience. Pokud nebudete salát podávat hned, zakryjte ho potravinovou fólií a dejte do lednice – vydrží tam i přes noc.

Něco navíc: Harissa je aromatická pasta z chilli papriček, oleje a více než čtyřiceti druhů koření. Koupit se dá v obchodních řetězcích v koutcích cizokrajných kuchyní; podívejte se po ní třeba v Tescu nebo Intersparu. Harissa je vynikající i v dipech – zkuste ji smíchat ze zakysanou smetanou a čerstvým koriandrem. A taková běžná rajčatová omáčka na těstoviny díky ní získá úplně nový chuťový rozměr!

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář