Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kukuřičné trojhránky

Zajímavá příloha z kukuřičné mouky a podmáslí, která nezabere moc času.
Vydání: 2009/1
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: Pro 6 osob nebo 4 dospělé a 4 děti
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení 25-30 minut
P
Chléb a pečivo Americká

Ingredience

    • 50 g másla + trochu navíc na vymazání
    • 1 malá cibule, najemno nakrájená
    • 225 g jemné kukuřičné mouky
    • 140 g hladké mouky
    • 1 lžíce krupicového cukru
    • 2 lžičky kypřicího prášku
    • 1½ lžičky soli
    • 570 ml podmáslí nebo stejné množství mléka s citronem
    • 2 vejce

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 230 stupňů. Máslem vymažte koláčovou formu o průměru 23 cm nebo pánev vhodnou do trouby. Zbytek másla rozehřejte v jiné pánvi a osmahněte na něm doměkka cibuli, trvat by to mělo asi pět minut.

2
Mezitím dejte suché suroviny do velké mísy. Vejce smíchejte v jiné nádobě s podmáslím a osmahnutou cibulkou. Směs nalijte na suché ingredience a promíchejte dohromady na těsto.

3 Těsto přesuňte do formy nebo pánve a uhlaďte nožem. Pečte pětadvacet až třicet minut dozlatova – špejle zapíchnutá doprostřed by po vytažení měla zůstat čistá. Po vyndání z trouby nechte deset minut chladnout, pak vyklopte, nakrájejte na klínky a podávejte.

Něco navíc: Kukuřičný chléb můžete připravit až dva dny dopředu, ve vzduchotěsném obalu vydrží měkký. V mrazničce ho můžete skladovat až měsíc.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Party na sněhu

Party na sněhu

Domácí pečení: Jak si poradit bez droždí

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Robila som v tortovej forme večer, neodolatelne rozvoniaval nocou, ako chladol..... Robila som ho s kukuricnou a spaldovou mukou. Chutil vsetkym. Podavala som ho k veceri namiesto chleba k hustej cicerovej polievke. Doporucujem.

Přidat komentář