0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kukuřičné trojhránky

Kukuřičné trojhránky

4.5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Pro 6 osob nebo 4 dospělé a 4 děti

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2317 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 315 g
Tuky 78 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Zajímavá příloha z kukuřičné mouky a podmáslí, která nezabere moc času.

Suroviny

máslo 50 g
+ trocha na vymazání
cibule 1 ks
malá, najemno nakrájená
mouka pšeničná hladká 140 g
krupicový cukr 1 PL
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
lze nahradit stejným množstvím mléka s citronem
vejce 2 ks
1 Předehřejte troubu na 230 stupňů. Máslem vymažte koláčovou formu o průměru 23 cm nebo pánev vhodnou do trouby. Zbytek másla rozehřejte v jiné pánvi a osmahněte na něm doměkka cibuli, trvat by to mělo asi pět minut.

2
Mezitím dejte suché suroviny do velké mísy. Vejce smíchejte v jiné nádobě s podmáslím a osmahnutou cibulkou. Směs nalijte na suché ingredience a promíchejte dohromady na těsto.

3 Těsto přesuňte do formy nebo pánve a uhlaďte nožem. Pečte pětadvacet až třicet minut dozlatova – špejle zapíchnutá doprostřed by po vytažení měla zůstat čistá. Po vyndání z trouby nechte deset minut chladnout, pak vyklopte, nakrájejte na klínky a podávejte.

Něco navíc: Kukuřičný chléb můžete připravit až dva dny dopředu, ve vzduchotěsném obalu vydrží měkký. V mrazničce ho můžete skladovat až měsíc.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Komentáře

Anonym

Robila som v tortovej forme večer, neodolatelne rozvoniaval nocou, ako chladol..... Robila som ho s kukuricnou a spaldovou mukou. Chutil vsetkym. Podavala som ho k veceri namiesto chleba k hustej cicerovej polievke. Doporucujem.

Anonym

Nemohu si přidat, chybí odkaz

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč