
Rajčatová polévka s telecím a gremolatou
Masový vývar, ossobuco společně vytvoří báječnou chuť polévky. Posypejte voňavou směsí z petrželky, citronové kůry a česneku. Polévku můžete přiostřit trochou chilli.
Ingredience
- 1 dávka ossobuca
- 400 ml masového vývaru
- 2-3 hrsti hladkolisté petrželky
- 2 lžíce strouhané citronové kůry
- stroužek česneku
Příprava jídla
1 Nechte rozmrazit 1 dávku ossobuca a maso roztrhejte do omáčky. Přidejte 400 ml masového vývaru a přiveďte k varu. Na gremolatu nasekejte nadrobno v kuchyňském robotu nebo ručně 2–3 hrsti hladkolisté petrželky, 2 lžíce strouhané citronové kůry a stroužek česneku. Horkou polévku nalijte do misek a posypte připravenou gremolatou.
NĚCO NAVÍC: Gremolata (nebo někdy také gremolada) je voňavá italská směs tradičně dochucující právě ossobuco. Skvěle se však hodí i na jiná masa, ryby nebo krevety. Zajímavou obměnu získáte nasekáním a smícháním lístků ze dvou snítek rozmarýnu, kůry ostrouhané z 1½ pomeranče a stroužku česneku. Polévku navíc můžete přiostřit špetkou chilli.
Přidat komentář