Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rajčatová polévka s telecím a gremolatou

Masový vývar, ossobuco společně vytvoří báječnou chuť polévky. Posypejte voňavou směsí z petrželky, citronové kůry a česneku. Polévku můžete přiostřit trochou chilli. 

Vydání: 2009/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT25M
Pečení 0:25
Polévka Italská

Ingredience

    • 1 dávka ossobuca
    • 400 ml masového vývaru
    • 2-3 hrsti hladkolisté petrželky
    • 2 lžíce strouhané citronové kůry
    • stroužek česneku

Příprava jídla

Nechte rozmrazit 1 dávku ossobuca a maso roztrhejte do omáčky. Přidejte 400 ml masového vývaru a přiveďte k varu. Na gremolatu nasekejte nadrobno v kuchyňském robotu nebo ručně 2–3 hrsti hladkolisté petrželky, 2 lžíce strouhané citronové kůry a stroužek česneku. Horkou polévku nalijte do misek a posypte připravenou gremolatou.

NĚCO NAVÍC: Gremolata (nebo někdy také gremolada) je voňavá italská směs tradičně dochucující právě ossobuco. Skvěle se však hodí i na jiná masa, ryby nebo krevety. Zajímavou obměnu získáte nasekáním a smícháním lístků ze dvou snítek rozmarýnu, kůry ostrouhané z 1½ pomeranče a stroužku česneku. Polévku navíc můžete přiostřit špetkou chilli.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Telecí kotlety s lilkovou krustou

Telecí balenky na tokajském víně

Koláč s telecím masem a houbami

Italské ossobuco - základní recept

Masové taštičky

Pappardelle s telecím ragú

Přidat komentář