Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládové bábovičky

Pokud si chcete dopřát čokoládovou pochoutku, zkuste bábovičky s likérem z mandlí.

Vydání: 2009/3
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 4 bábovičky
Doba přípravy: Do 20 minut
Chlazení hodina + přes noc
P
Dort Francouzská

Ingredience

    • 6 plátků želatiny
    • 600 ml polotučného mléka
    • 60 g moučkového cukru
    • 100 g čokolády na vaření
    • 2 lžíce amaretta (likér trpkosladké chuti z mandlí, meruňkových jader, vanilky a koření)
    • kakao holandského typu na poprášení

Příprava jídla

1 Želatinu ponořte na pět minut do studené vody. Mléko a cukr zvolna zahřívejte na mírném plameni, dokud se cukr nerozpustí (mléko nesmí projít varem), pak přidejte nalámanou čokoládu a nechte ji rozpustit. Sejměte z ohně.

2 Želatinu vyždímejte a přidejte do horkého čokomléka. Promíchejte, aby se plátky želatiny rozpustily, přidejte amaretto a směs přelijte do širšího džbánku. Nechte hodinu chladnout; občas promíchejte.

3 ,Čokoládu‘ rozlijte do čtyř báboviček o objemu zhruba 150 ml a nechte přes noc vychladit.

4 Napusťte dřez horkou vodou a na chvíli do ní dejte formičky – voda by měla sahat centimetr pod jejich okraj. Pak je vyndejte a vyklopte na servírovací talířky. Poprašte kakaem.

NĚCO NAVÍC: Bábovičky můžete podávat s medovými meruňkami: 200 g sušených meruněk, propláchnutých, smíchejte se 2 lžícemi medu a zalijte je vroucí vodou tak, aby byly potopené. Přes noc je nechte nabobtnat (zatímco vám chladnou bábovičky). Před servírováním meruňky osušte a přepulte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čokoládové kuličky s překvapením

Jogurtový cheesecake

Pečené ovoce v jogurtu

Nízkotučné tiramisu

Jogurtová panna cotta s růžovým sirupem

REKLAMA

Přidat komentář