
Středomořská rybí polévka
Cuketa, fenykl, lahodný vývar a k tomu ryba. Polévku můžete ozdobit chilli pastou smíchanou se zakysanou smetanou.
Vydání: 2009/3
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 400 ml rybího či zeleninového vývaru
- 400 g neapolské omáčky
- 1 fenykl
- 2 malé cukety
- 200 g masa z pevné bělomasé ryby
- chilli pasta
- zakysaná smetana
- sůl
Příprava jídla
1 400 ml rybího či zeleninového vývaru, asi 400 g neapolské omáčky na těstoviny (Otma, Panzani) a 1 fenykl, jemně pokrájený, zahřívejte v hrnci asi 3 minuty.
2 Přisypte 2 malé cuketky, na plátky, a vařte další 2 minuty. Přidejte 200 g masa z pevné bělomasé ryby, nakrájené na 4cm kostky, a pod bodem varu bez míchání, vařte‘ asi 4 minuty, až bude maso hotové.
3 Opatrně vmíchejte hrst čerstvé bazalky a případně dosolte. Můžete ozdobit chilli pastou smíchanou se zakysanou smetanou a špetkou soli.
Přidat komentář