Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečená ztracená vejce

Máte rádi ztracená vejce? Co je zkusit ještě zapéct a vylepšit estragonem, parmazánem a smetanou...

Vydání: 2009/4
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
+ vaření 4 minuty
PT4M
Chuťovka Francouzská

Ingredience

    • 1 lžíce bílého vinného octa
    • 8 vajec
    • 60 ml smetany ke šlehání
    • 25 g strouhaného parmazánu
    • hrst jemně sekaného estragonu
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • křupavý chléb při podávání

Příprava jídla

1 V hlubším hrnci zvolna zahřejte pár centimetrů vody, až začnou stoupat bublinky. Přidejte ocet a míchejte vařečkou, až vytvoříte vír. Opatrně rozklepněte každé vejce zvlášť (aniž byste porušili žloutek) do malé misky a nechte ho sklouznout do jemně bublající vody.

2 Vařte 3–4 minuty, až se vejce zvenku zatáhnou, ale žloutky jsou ještě tekuté. Mezitím rozpalte gril. Vyjměte vejce děrovanou naběračkou, nechte okapat a rozložte do zapékací nádoby.

3 Promíchejte smetanu, parmazán, estragon, sůl a pepř a směsí přelijte vejce. 4 Dejte pod gril a pečte 3–4 minuty dozlatova. Podávejte s chlebem.

NĚCO NAVÍC
Sytější jídlo získáte, když pokrm na talíři doplníte dokřupava opečenou slaninou a rajčaty pečenými v troubě.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vejce v listovém košíku

Sýrové suflé s parmazánovou kůrčičkou

Omeleta se žampiony a sýrovým krémem

Zlatavá tortilla

Japonský vaječný krém vařený v páře

Míchaná vejce s karamelizovanou čekankou

REKLAMA

Přidat komentář