
Zlatavá tortilla
Zapečené brambory trochu jinak. Snadná příprava.
Ingredience
- 1 kg moučnatých brambor, oloupaných
- 2 lžíce olivového oleje
- 200 g cibule, tence pokrájené
- 4 stroužky česneku, na plátky
- 10 vajec
- 180 ml smetany ke šlehání
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 180 ºC. Dejte brambory do hrnce s osolenou vodou a přiveďte k varu. Vařte asi dvanáct minut doměkka. Slijte, nechte zcela vychladnout a nakrájejte na tenké plátky.
2 V nepřilnavé pánvi s kovovou rukojetí o průměru 20 cm rozehřejte lžíci oleje. Tři minuty opékejte cibuli, pak přidejte česnek a míchejte další 2 minuty. Přendejte do misky a dejte stranou.
3 Do pánve nalijte zbylý olej a dno pokryjte čtvrtinou plátků brambor. Osolte a opepřete. Na ně rozprostřete třetinu cibulové směsi a pokračujte ve střídání. Končit byste měli vrstvou brambor.
4 Prošlehejte vejce, smetanu, sůl i pepř a nalijte na brambory. Pečte v troubě asi 35–40 minut, až tortilla zezlátne a bude propečená. Vyjměte a podávejte nakrájenou na dílky stejně jako dort.
Přidat komentář