Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Perník přelitý čokoládou

Dezert, který by rozhodně neměl chybět po nedělním obědě na vašem stole.

Vydání: 2009/5
Autor:
Hodnocení:
132 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
PT40M
Pečení 0:40
Dort Česká

Ingredience

    • 340 g hladké mouky
    • 1 lžíce kakaa holandského typu
    • ½ sáčku prášku do pečiva
    • ½ sáčku prášku do perníku
    • 220 g krupicového cukru
    • 1 vejce
    • 250 ml mléka
    • 100 ml oleje
    • máslo a hrubá mouka na vymazání pekáčku

    Na polevu

    • 50 g másla
    • 150 ml smetany ke šlehání
    • 200 g čokolády na vaření

Příprava jídla

1 V mouce rozmíchejte kakao, pak přidejte prášek do pečiva, prášek do perníku a cukr. Vejce prošlehejte s mlékem, pak obě směsi spojte a přilijte olej. Předehřejte troubu na 160 stupňů.

2 Menší pekáček vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Vlijte do něj perníkovou směs a pozvolna pečte půl až tři čtvrtě hodiny.

3 Na polevu za stálého míchání rozpusťte všechny potřebné přísady ve vodní lázni a ihned perník polijte.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Plněný perník

Opilý perník

Retro dezerty

Komentáře

Obrazek uzivatele
Perník jsem pekla již dvakrát, připravuje se bleskově, vždy vyšel vláčný a všem chutnal. Na těsto bohatě stačí 150g cukru.
Obrazek uzivatele
pekla jsem dnes poprvé a bohužel uprostřed spadl :-( jinak voní krásně, nevím, kde jsem udělala chybu :-(
Obrazek uzivatele
Na to bohužel neexistuje jednoznačná odpověď :-(. Občas se buchta/dort/koláč propadne i tomu nejzkušenějšímu pekaři. Na vině může být trouba, špatně rozmíchané těsto nebo třeba prudké zchlazení po vyndání z trouby a spousta dalších věcí. Vlastně to vůbec nemusela být vaše chyba! Kdyby se to dělo opakovaně, asi bychom si "posvítili" na troubu (závěrný teploměr na rošt napoví hodně).
Obrazek uzivatele
Můj recept (na větší a hlubší plech do el. trouby) : do vajlinku dám 750 g polohrubé mouky, 2 prášky do perníku, pol. lžíci kakaa, 1 sáček vanilinového cukru, 300 g cukru krupice. Dále do hrnce dám 750 ml mléka, 2 lžíce medu , po rozpuštění medu nechám mléko zchladit na pokojovou teplotu, přidám cca 14 pol. lžic stolního oleje a 2 vejce. Naleji do vajlinku a ručním el. šlehačem rozmíchám tak, aby ve hmotě nebyly hrudky. Naleji na plech vymazaný tukem (já používám sádlo) a vysypaný hrubou moukou. Dám do předehřáté trouby na 180°C a peču cca 45 min. Nechám vychladnot na plechu, pak vyklopím, rozříznu a plním nejraději rybízovou zavařeninou. Budu rád když mi někdo odepíše zda tento recept vyzkoušel. Děkuji
Obrazek uzivatele
Můj recept : 750 g polohrubé mouky, 300 g cukru krupice, 2 prášky do perníku, 1 vanilinový cukr, 2 polévkové lžíce kakaa. V 750 ml mléka nechám po mírném zahřátátí rozpustit 2 lžíce medu. Po zchladnutí na pokojovou teplotu přidám 14 pol. lžic stolního oleje a 2 vejce. Rozmíchám a naleji do nádoby s předcházejícími ingrediencemi. Ručním el. šlehačem rozmíchám tak, aby ve hmotě nebyly hrudky. Pak hmotu naleji na plech vymazaný tukem (já používám sádlo) a vysypaným hrubou moukou. Peču v předehřáté troubě na 180°C cca 45 min. Pak nechám perník vychladnout, vyklopím, rozříznu podélně na pů a naplním nejraději rybízovým džemem.
Obrazek uzivatele
Delala jsem ho bez cokolady, dala jsem pouze 150g cukru a pridala nastrouhane jablko,brusinky,rozinky,nasekane susene svestky a vlasske orechy a byl vyborny.

Přidat komentář