
Perník přelitý čokoládou
Dezert, který by rozhodně neměl chybět po nedělním obědě na vašem stole.
Vydání: 2009/5
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 340 g hladké mouky
- 1 lžíce kakaa holandského typu
- ½ sáčku prášku do pečiva
- ½ sáčku prášku do perníku
- 220 g krupicového cukru
- 1 vejce
- 250 ml mléka
- 100 ml oleje
- máslo a hrubá mouka na vymazání pekáčku
- 50 g másla
- 150 ml smetany ke šlehání
- 200 g čokolády na vaření
Na polevu
Příprava jídla
1 V mouce rozmíchejte kakao, pak přidejte prášek do pečiva, prášek do perníku a cukr. Vejce prošlehejte s mlékem, pak obě směsi spojte a přilijte olej. Předehřejte troubu na 160 stupňů.
2 Menší pekáček vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Vlijte do něj perníkovou směs a pozvolna pečte půl až tři čtvrtě hodiny.
3 Na polevu za stálého míchání rozpusťte všechny potřebné přísady ve vodní lázni a ihned perník polijte.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Vendula Vašíčková
29. Říjen 2015 18:43
Michaela Dlouhá
23. Únor 2017 11:46
Martina Zajícová
27. Únor 2017 12:33
Jaroslav Toman
27. Únor 2017 19:00
Jaroslav Toman
27. Únor 2017 19:12
Jana Halamásková
7. Duben 2017 22:33