0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Perník podle tety Mileny
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 136
Více než hodinu Velmi snadné 20 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4877 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 572 g
Tuky 229 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Teta Milena, od níž máme recept, peče perník ze žitné mouky, já z hladké a celozrnné. Je voňavý, vláčný a nadýchaný, prostě dezert snů!“ napsala nám o svém receptu naše čtenářka Eva Dvořáková.

Suroviny

mouka pšeničná celozrnná hladká 1,5 hrnku
mouka pšeničná hladká 1,5 hrnku
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
mléko 250 ml
popř. o něco více
olej 1 hrnek
vejce 2 ks
med 3 PL
melasa 3 PL
švestková povidla 1 sklenka
lze nahradit zavařeninou
skořice
mletá
badyán
mletý
hřebíček
mletý
vlašské ořechy
lze nahradit mandlemi
zavařená
rozinky
v rumu
sušené, povařené
K podávání
oslazená, nemusí být
omáčka svařená z cukru, mražených či čerstvých švestek a brandy

Postup

1

Všechny suroviny na těsto smíchejte a vlijte na plech vyložený pečicím papírem nebo vymazaný a vysypaný hrubou moukou či kokosem.

2

Pečte při 160 °C asi 50–60 minut. Perník by měl mít lepivou a vlhkou konzistenci, čím vlhčí a lepivější, tím lepší!

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč