„Teta Milena, od níž máme recept, peče perník ze žitné mouky, já z hladké a celozrnné. Je voňavý, vláčný a nadýchaný, prostě dezert snů!“ napsala nám o svém receptu naše čtenářka Eva Dvořáková.
Suroviny
mouka pšeničná celozrnná hladká
1,5
hrnku
mouka pšeničná hladká
1,5
hrnku
kypřicí prášek do pečiva
1
bal
mléko
250
ml
popř. o něco více
olej
1
hrnek
vejce
2
ks
med
3
PL
melasa
3
PL
švestková povidla
1
sklenka
lze nahradit zavařeninou
skořice
mletá
badyán
mletý
hřebíček
mletý
vlašské ořechy
lze nahradit mandlemi
zavařená
rozinky
v rumu
sušené, povařené
K podávání
oslazená, nemusí být
omáčka svařená z cukru, mražených či čerstvých švestek a brandy
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 13 zdravých dezertů z celozrnné mouky(13 receptů)
- 13 zdravých dezertů z celozrnné mouky(13 receptů)
- 75+ receptů na plech! aneb Nejlepší koláče a buchty(79 receptů)