Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Chléb s pečenými cherry rajčátky

Nechce se vám příliš vařit, ale máte chuť na něco dobrého? Zkuste báječný chléb se spoustou dobrot.
Vydání: 2009/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení 40 minut
P
Chléb a pečivo Středomořská

Ingredience

    • 500 g cherry rajčat (nejlépe kombinace červených a žlutých)
    • 4–6 stroužků česneku ve slupce
    • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
    • 2–3 snítky tymiánu nebo rozmarýnu
    • hrubá mořská sůl a čerstvě namletý pepř
    • 6 krajíců chleba
    • 200 g olivové tapenády (koupíte v obchodech s delikatesami, například Robertson nebo Culinaria)
    • 250 g jemného kozího sýra
    • hrst listů bazalky na ozdobu

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 200 stupňů. V nekovové míse promíchejte rajčata s česnekem, olejem a bylinkami; osolte a opepřete. Směs pak rozložte na plech a pečte 25–30 minut, aby byla rajčata měkká a opečená. Nechte vychladnout. Česnek i bylinky můžete vyhodit.

2 Stáhněte teplotu v troubě na 180 stupňů a dozlatova opečte chleby. Potřete je tapenádou, ozdobte kozím sýrem, pečenými rajčaty a lístky bazalky.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu na chalupu

Menu na chalupu

REKLAMA

Přidat komentář