Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Borůvky v tvarohu

Z lehce nasládlé špaldové mouky, tvarohu a borůvek vykouzlíte jedinečný dezert.

Vydání: 2009/6
Autor:
Hodnocení:
71 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
PT40M
Pečení 0:40
Koláč Česká

Ingredience

    • 100 g másla, změklého + na vymazání formy
    • 100 g třtinového cukru
    • 3 vejce
    • 500 g měkkého tvarohu
    • 1 sáček vanilkového cukru
    • 1 lžíce bio celozrnné špaldové mouky
    • 2 lžíce pšeničné mouky
    • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
    • 2–3 hrnky borůvek
    • hrubá mouka na vysypání formy

Příprava jídla

1 Máslo utřete se třtinovým cukrem a žloutky do světlé hmoty. Přidejte tvaroh, vanilkový cukr a obě mouky prosáté s práškem do pečiva.

2 Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do těsta. Kulatou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Vlijte do ní polovinu těsta, nasypte polovinu borůvek, na to dejte druhou polovinu těsta a zbylé borůvky.

3 Pečte v troubě při 180 °C zhruba čtyřicet minut.

NĚCO NAVÍC: Špaldová mouka je přirozeně nasládlá, má lehce oříškovou chuť, je plná vlákniny a vitaminů skupiny B.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Borůvkový trifle s pusinkami

30x neodolatelné borůvky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Neměla jsem borůvky, tak jsem dala napůl černý a červený rybíz a třešně, po upečení šoupla vychladit a byl z toho vynikající dezert :)
Obrazek uzivatele
Naprosto výtečný!!! Peču návštěvám a všechny si odvážejí na vyžádání recept :-) pro horké letní dny doporučuji vyhladit. Nemáme rádi hodně sladké, dávám 2/3 cukru a mouku jen špaldovou. Doporučuji!!! :-)
Obrazek uzivatele
Vynikající. Tvaroh jsem nahradila 1 odtučněným tvarohem a 2 řeckými jogurty bez tuku - dopadl skvěle.
Obrazek uzivatele
Opravdu vynikající. Konečně tvarohový koláč, který není hutný. Dala jsem také jen špaldovou mouku, krom borůvek i maliny. Doporučuji vyzkoušet.
Obrazek uzivatele
Jednoduché, rychlé, výborné, osvěžující. Taktéž jsem použila jen špaldovou mouku a cukru dala o něco méně.

Přidat komentář